Getty Images
imamo top modele

Već su stigle nove jesenske gležnjače: Ova tri trenda će prevladavati u novoj sezoni

Nove jesenske kolekcije pristižu u trgovine, a među prvim novitetima uvijek se nalaze čizme i gležnjače za novu sezonu. Jesensku garderobu gotovo svake godine obnavljamo upravo s novim parom obuće u kojem ćemo koračati sa stilom kroz cijelu sezonu. Kao i uvijek, u širokoj ponudi se nameću novi, dominantni trendovi.

Kada su gležnjače i čizmice za jesen u pitanju, ove godine prevladava stil divljeg zapada, odnosno kaubojske čizme koje su napunile police modnih trgovina. Kaubojski stil još je početkom godine najavljen kao trend na koji valja obratiti pažnju, a u prvom redu se očituje kroz obuću.

Duh divljeg zapada uz kaubojske gležnjače

Kaubojske modele čizmica neke trendseterice već su uključile u svoje modne kombinacije i spajaju ih uz ženstvene lepršave haljine ili suknje, osobito one u boho stilu i s cvjetnim uzorkom, a s hladnijim danima odlično će se slagati s traperom. Modni brendovi ponudili su raznolik izbor - od klasičnih, jednostavnih modela u crnoj ili smeđoj boji, do onih upečatljivih s detaljima zmijske kože, zakovicama ili kombinacijom nekoliko boja, poput crne, bijele ili smeđe. Bilo da je riječ o visokom ili niskom modelu, kaubojske čizme ističu se naglašenom petom i zasigurno će prevladavati ulicama. Dolaze u kožnom izdanju, za sve vremenske uvjete, ili su rađene od brušene kože, pogodnije za suho vrijeme, a ljubiteljice animal printa pronaći će se u uzorcima leoparda, zmije ili krave, novog modnog aduta za ovu sezonu.

S lijeva na desno: Zara (449,90kn) , Zara (559,90 kn), Mango (799,90 kn), Stradivarius (449,90 kn), Bershka (229,90 kn)

Bershka (549,90 kn), Stradivarius (379,90 kn), Mango (1299,90 kn), Ganni (€520)

Modni bunt s bajkerskim čizmama

Uz dominantne kaubojske čizme, one koje se ne pronalaze u ovom trendu mogu izabrati popularne bajkerske čizme inspirirane grunge stilom. Modeli u stilu svevremenskih Marti popularni su ove godine, a osim jednostavnih modela na vezanje, oni koji se ističu dolaze s detaljima poput kristalića, bisera, zakovica ili pak decentnih zatvarača. Kao i kaubojski modeli, i bajkerske čizme "grube" estetike slažu se s nježnom romantikom u vidu maksi ili midi haljina, a odlično pristaju i uz popularni military stil.

Bershka (299,90 kn), Guiseppe Zanotti (,250), Mango(549,90 kn), Stradivarius (299,90 kn), Stradivarius (449,90 kn)

Zara (599,90 kn), Zara(699,90 kn), Guiseppe Zanotti (5)

Bezvremenska elegancija s modernim pomakom

Za modne klasičarke rezervirane su elegantne gležnjače i čizme na petu, retro usku ili block potpeticu, u prvom redu rađene od glatke kože. Ove sezone svjedočimo povratku četvrtastog vrha koji osobito pristaje kao dio poslovnih modnih kombinacija, uz poslovne hlače ili odijela i konkurira špicastom završetku. Boja konjaka ili ona crna izbor su koji se slaže uz gotovo cijelu garderobu, a kao komad s kojim ćete osvježiti ormar nameću se gležnjače u bojama poput bijele ili plave. Već sada kao glavni trend ističu se čizme u viktorijanskom stilu, s vezicama koje služe kao dekoracija.

By Far (0), Gianvito Rossi (,195), Mango (449,90 kn), Mango (449,90 kn), Mango (699,90 kn)

Stradivarius (199,90 kn), Zara (699,90 kn), Zara (799,90 kn)

Linker
19. travanj 2024 23:24