Dizajnerski potpis

Vrijeme crocsica nije gotovo: Jesu li ove ukrašene biserima i mašnama novi hit?

U Londonu se održava Tjedan mode na kojem je kolekciju predstavila i dizajnerica koja je prije nekoliko godina izbacila i kolekciju s H&M-om.

Cvijeće, mašne i kristali nalaze se u središtu modne kolekcije irske dizajnerice Simone Roche, koja je novu kolekciju predstavila na londonskom Tjednu mode. Komadi u kolekciji namijenjeni su za sanjarenje i simboliziraju bijeg od stvarnosti, a dizajnerica se inspirirala i estetikom baleta. Među nizom ženstvenih i romantičnih kreacija, uklopio se i izbor obuće - nezamislivi modni spoj romantične Roche i popularnih natikača Crocs.

image

simone rocha

BEN BROOMFIELD/COURTESY OF SIMONE ROCHA

Slavne kroksice - ili omiljene ili omražene - tako su dobile najnovije ruho u posljednjoj dizajnerskoj suradnji. Nakon robusnih modela na petu koji su nastali u suradnji s Balenciagom, u izdanju irske dizajnerice natikače su ukrašene kristalima, mašnama i biserjem te motivom cvijeća, a dostupne su ružičasta, bijela i crna nijansa, koje čine ovu kolekciju.

Dio kolekcije su i parke te hlače od najlona, a uz takve funkcionalne komade predstavljen je i drugačiji model Crocs natikača na vezanje, a koje izgledaju kao spoj tenisice, natikače i planinarske obuće. Uz haljine, suknje ili široke hlače - ne sumnjamo da ćemo ih vidjeti kao dio street style fotografija s ulica modnih fotografija - neovisno o estetici, Crocs dokazuje da se i dalje nalazi pri vrhu relevantnih brendova, unatoč statusu "ružnih cipela".

image

simone rocha

BEN BROOMFIELD/COURTESY OF SIMONE ROCHA
Linker
18. rujan 2023 21:02