VIDEO INTERVJU

Zavirili smo u atelje ELFS-a uoči revije: ‘Večeras nas čeka sve čega smo se morali odreći‘

Dva dana prije revije cijeli Elfs tim radi punom parom. Dok Aleks i Ivan isprobavaju kreacije s manekenkama, krojačice vrijedno dovršavaju posljednje detalje.

U četvrtak će drugo izdanje modne platforme Atelier otvoriti samostalna revija popularnog dvojca ELFS, kojeg čine Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić. Usred najžustrijih priprema za reviju, posjetili smo Aleksa i Ivana u njihovom ateljeu centru Zagreba i istražili kako nastaju njihove prepoznatljive, vesele kreacije koje obožavaju domaće trendseterice.

Veselo je bilo i u njihovom živopisno uređenom radnom prostoru. Na vratima su nas uz Aleksa i Ivana dočekala dva zaigrana psića, a u brzo je stigla i manekenka Lucija Beden, spremna da isproba svoj styling za reviju. Dok su dizajneri strpljivo birali komade koji joj najbolje pristaju, ostatak ELFS tima vrijedno je rezao, krojio i šivao posljednje detalje na kreacijama.

image

Aleks i Ivan s manekenkom Lucijom

MARKO TODOROV CROPIX
image

Aleks i Lucija isprobavaju komade

MARKO TODOROV CROPIX

"48 sati prije revije uglavnom izgleda tako da telefon zvoni. Pokušavaš se javiti čim više ljudi i dogovoriti što više stvari koje se trebaju napraviti, nešto malo jedeš, spavaš, i za trenutak je već gotovo tih pola sata za koje se spremaš mjesecima", objašnjava nam Aleks, a Ivan dodaje kako je uoči revije najstresnije uskladiti sve ljude, njihove termine i želje.

Uz Aleksa i Ivana, ELFS tim čine i Ivona, Maja, Jelena, Rozana, Ružica, Slađana i Tatjana, a nas je zanimalo kako se snalaze u stresnim trenucima uoči revije. Ima li panike, nesuglasica?

image

Posljednji popravci uoči revije

MARKO TODOROV CROPIX
image

Cijeli tim radi punom parom

MARKO TODOROV CROPIX

"Smatram da sam i veći paničar i da više kuliram, ali Aleks se vjerojatno ne bi složio s drugim djelom konstatacije", našalio se Ivan. "Meni je svaki odgovor okej. Samo da Ivan ne radi paniku!", rekao je Aleks kroz smijeh i dodao:

"Definitivno zbog stresa i cijele strke koja nastane zbog modne revije dođe do nesuglasica, ne samo u našem timu nego valjda u svakom timu na ovoj kugli zemaljskoj. Najbolje se riješe tako da ih se prespava."

image

Detalji iz Elfs šivaone

MARKO TODOROV CROPIX
image

Dizajneri najavljuju potpuno drugačiju kolekciju

MARKO TODOROV CROPIX

Ivan nas je zatim proveo kroz krojačnicu i šivaonu, a mi smo ga upitali koji mu je dio ateljea najdraži i najinspirativniji.

"To se mijenja od dana do dana. Jedan dan se bolje osjećaš u krojačnici, drugi dan za kompjuterom, ovisno o tome što imaš za raditi. A ideje nam najčešće dolaze doma", rekao je.

Svaki od dizajnera ima svoj ispušni ventil u stresnim situacijama. Za Aleksa je to online shopping, dok Ivan uživa u trenucima mira, tišine i samoće. S obzirom na to da su prvu reviju održali još 2004. godine, adrenalin uoči modnih događaja ELFSima nije stran.

image

Posljednje pripreme su u tijeku

MARKO TODOROV CROPIX
image

Ivana opušta samoća, dok Aleks voli šopingirati

MARKO TODOROV CROPIX

"Anegdota koju ja najčešće prepričavam desila se davnih dana, 2007. godine. Tada nam je bilo jako važno da po prvi put zatvorimo jedno modno događanje. U planu je bila pauza, koja je na kraju odgođena zbog hladnoće i mi nismo bili s time upoznati. Revija je bila najavljena, manekenke nisu bile obučene i bilo je jako puno stresa i panike. Ne ponovilo se!", rekao je Ivan, a Aleks dodao:

"Nekad smo bili mladi i bila nam je privilegija biti zadnji i zatvoriti neki modni tjedan, a sad kad smo ovako starija gospoda i ipak to najradije napravimo prvi pa neka mladi idu nakon nas."

image

Za Luciju su pripremili dugu prozračnu haljinu

MARKO TODOROV CROPIX
image

Aleks i Ivan s grafičkom dizajnericom Majom

MARKO TODOROV CROPIX

Za novu ih je kolekciju, kažu, inspirirao život, trenutak i stvari oko njih, a ukratko su je opisali kao "drugačiju, tamnu i svjetlu". A što možemo očekivati u četvrtak na Atelieru?

"Čeka nas jedna prava dobra modna zabava, sve ono što nam je falilo u prethodnim sezonama, čega smo se možda morali odreći, sad je ono zaista pravo vrijeme da zagazimo u duboko u jednu lijepu modnu jesen i zimu", poručio je Aleks.

Linker
07. travanj 2024 01:53