Moda urbanih geta

Zbogom skinny jeans! Holivudske zvijezde obožavaju velike, vrećaste traperice

Modna pobuna ponikla iz hip hopa i gang rapa, postala je mainstream koji nose modne ikone i holivudske zvijezde.

Ropotarnica modne povijesti bogatija je za još jedan odjevni predmet, skinny jeans. Generacija Z već ih je otpisala, no milenijci su još uvijek emotivno povezani s modnim trendom za koji su se zakačili još u srednjoj školi. No, činjenice su neumoljive: holivudske zvijezde objeručke su prigrlile trend vrećastih traperica, modnu supkulturu iz gradskih četvrti kamo američki srednji stalež ne zalazi kad padne mrak.

image

Glumica Jaimie Alexander

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Lansirali su je potkraj 90-ih izvođači hip hop i gang rapa, prije dva desetljeća probile su se iz urbanih geta, a danas su postale modni mainstream s prestižnim potpisom Balenciage, piše Vogue. Odgovor na modni izazov tog luksuznog brenda imaju londonska marka Cos, španjolska luksuzna modna kuća Loewe, britanski brend JW Anderson i Nudie jeans iza kojeg stoji švedska dizajnerica Maria Erixon.

image

Rihanna i ASAP Rocky

WAVYPETER/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ulični modni trend posvuda se proširio i nametnuo nova, ‘vrećasta’ stilska pravila, a od ove godine prihvatili su ih donedavni zagovornici klasike (ravni krojevi nogavica), Lewi’s te Wrangler.

image

Jennifer Lawrence

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Što je toliko privlačno u komotnom denimu koji skriva obline? Udobnost. Veliki, ‘baggy‘ krojevi nude svima poznat blaženi osjećaj udobnosti ‘kao da smo kod kuće’ dok u gradu obavljamo dnevnu rutinu.

image

Katie Holmes

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ipak, široke Balenciagine traperice nisu baš za odlazak na tržnicu: ne želite li ispasti over dress, radije ih navucite za odlazak na kavu, izlazak s ekipom ili za ležerni radni sastanak u gradu.

image

Glumica Tracee Ellis Ross

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Manekenke Hailey Bieber, Gigi Hadid, Cindy Crawford, Emily Ratajkowski te glumice Jennifer Lawrence, Katie Holmes, Tracee Ellis Ross (kćer dive Diane Ross), pop diva Rihanna, otišle su korak dalje: nose vrećasti trend na glamurozan način. Svoj ‘šlampavi‘ jeans upotpunile su po mjeri krojenim sakoima, štiklama, cool tenisicama te statement torbicama.

image

Gigi Hadid sa kćeri Khai

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Pokazuju da je najvažniji modni detalj činjenica da se dobro osjećaju u svojoj odjeći, a ako pritom isfuraju pokoji luksuzni detalj, tim bolje. Njihov styling poručuje da više nisu spremne podnositi neudobnost zbog ‘wow‘ efekta. Sada je poželjno biti cool bez pretjeranog napora. Hlače iz urbanih geta koje smo jedva dočekali, stilizirani su odgovor na taj zahtjev.

Linker
24. travanj 2024 17:12