Universal standard
Važnost raznolikosti

I Adidas je shvatio da je vrijeme za promjene: Prvi put je dizajnirao plus-size kolekciju

Sve više i više brendova shvaća važnost plus-size industrije i da ne može okrenuti glavu i dizajnirati odjeću samo do određene veličine, koja najčešće ne prelazi broj 46. Adidas je prvi put u povijesti brenda osmislio kolekciju u plus-size veličinama i pokupio ovacije fanova diljem svijeta.

Prvi put u povijesti brenda, modni gigant Adidas dizajnirao je kolekciju odjeće u plus-size veličinama u suradnji s brendom Universal Standard. Iako je Adidas 2017. izbacio kolekciju s brojevima do čak 3 XL-a, nije išao dalje od toga, no sada je konačno shvatio činjenicu da se plus-size industrija sve više širi te da mora participirati kako bi ostao relevantan na tržištu.

"Želimo da modna industrija stalno ima na pameti kako je uključivost jedini put za naprijed. S Adidasom želimo promijeniti način na koji moda gleda na žene, ali i kako žene gledaju na modu", rekao je suosnivač Universal Standarda Alex Waldman. "Ova odluka ide u korist potrošača, industrije, ideje o raznolikosti i same kreativnosti", dodao je.

U kolekciji koja je dostupna na službenoj Adidas stranici, nalazi se sve od hoodica, preko tajica, do običnih majica, u veličinama od XXS do 4XL, a cijene se kreću od 40 do 90 dolara. Inače, Universal Standard je 2018. lansirao svoju vlastitu fitness kolekciju s veličinama do 4XL-a. Kampanja je na Instagramu izazvala lavinu pozitivnih reakcija poput "Ovako se radi kampanja, TOOOO!" i "Odličan prvi korak. Jedva čekam vidjeti još komada u još više veličina".

Iz kolekcije smo izabrali neke od komada koje vrijedi imati ako se bavite sportom ili ako tek krećete s vježbanjem.

Adidas x Universal Standard hoodica, 567 kuna

Adidas x Universal Standard majica za vježbanje, 252 kune

Adidas x Universal Standard tajice za vježbanje, 472 kune

Adidas x Universal Standard bicke, 378 kuna

Linker
20. travanj 2024 03:15