Papren, ali lagan

Ima ih samo deset: Luksuzni talijanski brend predstavio najtanji sat na svijetu

Bvlgari je sa ovim satom od samo 1.80 milimetara debljine postavio rekord po osmi put.

Satovi više nisu samo pokazivači vremena, već i modni dodaci koji mogu podići svaki outfit. Brendovi satova svake godine izbacuju sve naprednije i zanimljivije verzije satova, a među njima prednjači talijanski Bvlgari koji je predstavio najtanji mehanički sat ikad stvoren.

Riječ je o modelu Octo Finissimo Ultra debljine od samo 1.80 milimetara, kojim je luksuzni proizvođač nakita i satova osmi put postavio rekord u proizvodnji tankih satova.

Sive je boje s mat završetkom te sadrži jedinstven QR kod pomoću kojeg možete pristupiti NFT ekosistemu pa je jaz između stvarnog i vritualnog svijeta gotovo neprimjetan.

Prethodni rekorder u "tankosti" je Piaget s modelom Altiplano Ultimate Concept s debljinom od dva milimetra. No, Octo je jedinstven i po tome što je napravljeno samo deset primjeraka, a za jedan biste morali izdvojiti čak 400 tisuća eura.

Čitajte i: Detalji su važni: Stigla je neodoljivo dobra Jimmy Choo kolekcija nakita

Dolazi u kućištu od 40 milimetara s integriranom narukvicom s "nevidljivom" sklopivom kopčom koja odgovara tankosti kućišta. Eleganciji doprinose i dva odvojena brojača za sate i minute, a sekunde se prikazuju izravno na četvrtom kotaču, zbog čega sat djeluje gotovo nadrealno.

image

Novi Bvlgari sat debeo je samo 1.80 milimetara.

BULGARI/FERRARI/PROFIMEDIA

"Izazov stvaranja ovog sata bio je najteži do sada jer mo morali prekršiti pravila ne samo u pogledu dizajna pokreta, već i kućišta, stražnje strane, narukvice i sklopive kopče. Da bismo napravili tako tanak dizajn, morali smo preispitati svoj način razmišljanja, koristiti širok raspon vještina, igrati se s više materijala i prilagoditi se mnoštvu novih ograničenja", rekao je Fabrizio Buonamassa Stigliani, izvršni kreativni direktor.

Linker
25. travanj 2024 10:26