Lizzo u kreaciji Juraja Zigmana.
 USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Domaći dizajner svjetskog kalibra

Još jedan veliki uspjeh Juraja Zigmana: 'Lizzo je bila oduševljena mojom kreacijom, imamo u planu još puno toga'

Nova hip hop senzacija Lizzo na dodjeli Grammyja nosila je kreaciju riječkog dizajnera Juraja Zigmana koji se, između ostalog, može pohvaliti suradnjama s Nicki Minaj, Cardi B i Bebe Rexhom. Zigman je za Gloriju otkrio kako je uopće došlo do suradnje i kakve su bile reakcije na njegov rad.

Domaći dizajneri sve češće odijevaju svjetske zvijezde za crveni tepih, a među njima je i Juraj Zigman u čijoj kreaciji je hip hop pjevačica Lizzo otvorila 62. dodjelu prestižne glazbene nagrade Grammy. Poznatom riječkom modnom dizajneru ovo nije prva inozemna suradnja jer je već surađivao s Nicki Minaj, Ritom Orom, Fergie, Cardi B, Cheryl Cole i Bebe Rexhom.

"Surađujem s njezinim stilistom i na drugim projektima pa poznaje moj rad i njegovu kvalitetu. Upravo me zato angažirao za ovaj jedinstven projekt. Od same skice do izvedbe imali smo jako kratak rok i još smo jednom potvrdili da možemo raditi i najveće projekte bez imalo poteškoća", otkrio nam je Zigman.

Jan 26, 2020; Los Angeles, CA, USA;  Lizzo performs ŇTruth HurtsÓ during the 62nd annual GRAMMY Awards on Jan. 26, 2020 at the STAPLES Center in Los Angeles, Calif., Image: 494944635, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Lizzo u kreaciji Juraja Zigmana.

Kreacija koju je Lizzo nosila za nastup njegova je interpretacija zadane teme, u ovom slučaju neka vrsta morske flore i faune. Cijela je kreacija ukrašena Swarovski kristalima, a Zigmanu je, kako nam je otkrio bilo najvažnije igrati se s raznim linijama koje će pod neonskom rasvjetom dati boju i kostimima dati razigrani štih te da budu izuzetno elastični zbog koreografije.

Sandro Sklepić
Juraj Zigman

Na pitanje kako se osjeća kada na svjetskoj zvijezdi vidi svoj rad, dizajner je bio dosta samokritičan: "Osjećaj je super, ali to je odavno moja želja. Kada se počela ostvarivati, težio sam novim i većim izazovima i nisam ponesen u mjeri da ću sada biti potpuno zadovoljan. Ima još jako puno projekata koje želim ostvariti", poručio je.

Juraj Zigman

Osim glavne zvijezde, Zigmanov je tim bio zadužen za još deset plesačica, što je bio veliki izazov. Na kraju su izradili jedanaest kostima te ga ponosno prezentirali na, kako ga mnogi zovu, glazbenom Oscaru.

"Reakcije su bile odlične, Lizzo je bila oduševljena i dobili su točno što su htjeli - glamurozno, a moderno, zabavno izdanje", rekao nam je ponosni dizajner.

Linker
08. travanj 2024 08:26