Profimedia, Backgrid USA
ne štede je na društevnim mrežama

Kim Kardashian novim steznicima navukla bijes na sebe: 'Moja kultura nije tvoje donje rublje'

Poznata reality zvijezda ponovno se našla na udaru javnosti, osobito u Japanu, a sve zbog svoje nove linije donjeg rublja. Prozvali su je zbog kulturne aproprijacije i nepoštovanja tradicionalne japanske odjeće koja datira još iz 15. stoljeća.

"Slavi i ističe žensko tijelo i obline", bar je tako za svoju liniju steznika kazala Kim Kardashian. Pritom se nije puno obazirala na to da naziv linije bude kulturno primjeren pa je odlučila naziv "kimono" uzeti za sebe, što se javnosti nikako nije svidjelo.

Steznici na kojima je radila posljednjih godinu dana dolaze pod nazivom "Kimono Solutionwear", a čini se da joj se taj naziv učinio prigodnim jer dio riječi "kimono" sadrži njezino ime. Korisnici društvenih mreža osudili su ovaj poslovni potez i nazvali ga punim nepoštivanja druge kulture, a osobito se zamjerila onima u Japanu. Na Twitteru se pojavio hashtag #KimOhNo preko kojega korisnici izražavaju svoje nezadovoljstvo.

"Wow Kim, hvala ti što mrcvariš našu kulturu! Japanska tradicija nije tvoje igralište, nemaš nimalo poštivanja prema onima koji nisu dio tvoje obitelji. U 15 godina, koliko razvijaš ove steznike, nisi mogla pronaći savjetnika za naziv?", napisala je jedna ljutita korisnica na Twitteru.

"Napokon mogu s vama podijeliti svoj projekt na kojem radim posljednjih godinu dana. Ovo je moja strast posljednjih 15 godina, Kimono je moja linija donjeg rublja i rješenje za sve žene koje zaista funkcionira", napisala je Kim na Instagramu uz fotografije novih steznika koji dolaze u različitim bojama kože te u veličinama od XXS do 4XL.

Inače, kimono je tradicionalni japanski odjevni predmet koji datira iz 15 stoljeća i izgledom nimalo ne podsjeća na steznik pa je mnogima smiješno što je izabrala baš ovaj naziv. Kim također želi zaštiti nazive "Kimono Body", "Kimono Intimates" i "Kimono World" pa je zatražila i oznaku zaštitnog znaka.

"U našoj se kulturi kimono nosi kako bi proslavili zdravlje, odrastanje, zaruke, brakove, to je odjeća namijenjena za slavlje i prenosi se iz generacije u generaciju godinama. Ona je odabrala taj naziv samo jer sadrži njezino ime u sebi, nema nimalo poštovanja", kazala je Japanka Yuka Ohishi za BBC.

New York, NY  - Kim Kardashian reps music icons Michael Jackson and Prince with white leggings shorts and Yeezy sneakers as she arrives at JFK Airport for a flight out of New York.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 451568147, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Linker
24. travanj 2024 00:14