Dizajnerica Matija Vuica pusti grad iskoristila je kao pozornicu za snimanje svojih haljina. U potresu su joj je stradao stan te poslovni prostor. 'U stanu su popucali zidovi, ali je zgrada statički stabilna, dok je atelier na Trgu bana Jelačića prošao mnogo gore', rekla je Matija...
 Vedran Peteh / Vedran Peteh/CROPIX
Idemo dalje

Matija Vuica pleše od sreće! Njezin atelje dobio je novo ruho, a tuga zbog potresa sad je prošlost

Domaća dizajnerica više od dva mjeseca je sanirala poslovni prostor u centru Zagreba koji je pretrpio značajne štete nakon razornog potresa u ožujku. Sjećanja na nemili događaj, rekla je Matija, duboko su zakopana, a atelje je dobio novu energiju.

Zagrebački potres u ožujku ove godine uništio je mnoge domove, institucije, kao i umjetničke prostore i radnje mnogih dizajnera i zanatlija, među kojima je i atelje dizajnerice Matije Vuice. Napuknuti zidovi, popadala žbuka, razbijene stvari bili su i mnogima još jesu podsjetnik na taj nemili događaj.

Ipak, naša dizajnerica nije mogla pustiti da prostor u centru Zagreba u kojem radi i prima klijentice bude nesiguran za obitavanje pa se posvetila renovaciji. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova, Matija je na Instagramu ponosno predstavila novouređeni atelje i plesom poručila da je vrlo sretna što je sanacija konačno gotova.

"Sretna. Nakon više od dva mjeseca sanacije, uređivanja, preslagivanja, moj stari atelier sjaji u novom ruhu. Sva ona tuga koju je potres donio, i šivanje u nemogućim uvjetima... sve je pospremljeno u neku duboku ladicu sjećanja, jer je nova energija iz toga izašla. Ostao je tek jedan zid na kojem je ispisana povijest ove divne stare zgrade... i zato plešem... plešem i plešem", napisala je Matija ispod simpatičnog videa.

Matija je sredinom trećeg mjeseca, kao i mnogo drugih dizajnera i kreativaca, morala zatvoriti svoj butik zbog pandemije koronavirusa, što joj je jako teško palo.

"Meni je to stvarno problem, jer ne mogu zamisliti dan da ne idem na posao ili prošetam po gradu, no ovo su ozbiljna vremena i moramo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima", poručila je tada Matija. No, popuštanje mjera omogućilo joj je ponovno otvaranje butika, a sa svojim dugogodišnjim partnerom Juricom Popovićem snimila je i novu pjesmu "Nama dobra vremena dolaze".

"Neopisivo sam sretna što sam snimila novu pjesmu nakon 6 godina. Nisam mislila da će mi toliko značiti, jer je moda već odavno preuzela prvo mjesto i zauzela sve pozicije, ali u vrijeme izolacije probudila se ta želja da ponovo prenesem svoje emocije kroz pjesmu. U našem kućnom studiju snimili smo predivnu baladu koja u svakom životnom trenutku nosi poruku nade. Spot smo snimali po centru Zagreba, onim lokacijama koje su mi gotovo 2 mjeseca bile cijeli svijet", napisala je Matija na svom YouTube kanalu, poručivši upravo to - da nam dolaze bolja vremena.

Čitajte i:

Zeleni raj poznate dizajnerice: Osim što uživa u dizajnu i pjevanju otkriva svoju skrivenu strast

'Zaglušujuća tišina dugo je bila svakodnevica, ali u tišini najbolje čuješ'

Matija Vuica uvijek ima 'as' u rukavu: Nitko nije ni slutio što se krije na njezinu sakou

Matija Vuica pohvalila se velikim uspjehom, i to na Oscarima: 'Imam iznenađenje... možda najveće do sada!'

Linker
17. travanj 2024 20:31