Princeza Diana se vraća s treninga 1995. godine u veselim biciklističkim tajicama koje su istaknule njezine mišićave noge.
 WireImage
KULTNI ODJEVNI PREDMET

Najskuplja sportska majica ikad? Komad koji je princeza Diana obožavala prodan za vrtoglavu cijenu

Još jedan komad iz života princeze Diane završio je na aukciji, ali ovog puta ne radi se o nečemu što biste na prvu povezali s kraljevskom obitelji. Umjesto kraljevskih dragulja ili tajnih pisama, ovog puta prodan je komad koji je redovito nosila.

I dok bi mnogi očekivali kako će se na aukciji naći nešto "zanimljivije", ovog puta na ponudu je stavljena njezina sportska majica u kojoj je redovito vježbala. Model s logom Virgin Atlantic's Varga Girl prodan je za 53 532 dolara, odnosno više od 350 tisuća i time postao vjerojatno najskuplji komad za vježbanje. Kupac je odlučio ostati tajan pa nije poznato u čije je ruke otišla majica koju je princeza obožavala.

LONDON - NOVEMBER 1995:  Princess Diana, Princess of Wales, wearing  Virgin Atlantic sweatshirt, leaves Chelsea Harbour Club, London in November, 1995.  (Photo by Anwar Hussein/WireImage)
WireImage
Princeza Diana se vraća s treninga 1995. godine u veselim biciklističkim tajicama koje su istaknule njezine mišićave noge.

Naime, Dianu se jako često u ležernim situacijama moglo vidjeti u tom komadu, a nakon njezine smrti 1997. kao uspomenu dobio ju je njezina osobna trenerica Jenni Rivett, koja ju je sada ponudila na RR Auction. Objasnila je kako je ta majica zapravo princezi bila poput omiljene "deke" te da ju je namjerno nosila kako bi se otarasila fotografa, ali i komentara na račun odjeće koju je birala.

RR Auction

"Noseći nešto što nose gotovo svi nije im davala nikakav materijal. Ipak, iako se trudila da ne bude upečatljiva, na kraju je taj komad postao kultni, nešto po čemu je bila prepoznatljiva. Uvijek ju je nosila za vježbanje" - izjavila je Rivett i objasnila kako će sav novac donirati u humanitrane svrhe, odnosno usmjerit će ga na pomoć djevojkama iz Malavija, kako bi se mogle školovati.

Majica je samo jedna od stvari koje je Diana ostavila svojoj trenerici i prvi koji je završio na aukciji.

Linker
16. travanj 2024 09:51