RUČNI RAD

Nježna poput oblaka: Nova kolekcija Borisa Pavlina jednostavno obavija žensko tijelo

Istraživanje ženstvenosti ispričano kroz seriju haljina satkanih od delikatnih svila, minucioznog veza te tisuća i tisuća staklenih perlica, svaki model živi kroz jedinstvenu igru svjetla i forme.

Izrađene kroz stotine sati ručnog rada, ove haljine predstavljaju ultimativni pogled na slow fashion, gotovo endemski pristup modi u današnje doba. U transparentnim tonovima bijelog i svijetlo plavog svilenog organdija, prozračna slojevitost dobiva strukturu kroz srebrni vez, a mekoća svilenog satena slijeva se po tijelu poput druge, nježnije kože.

Konstrukcijski besprijekorne, haljine postaju esencijalan dio žene koja ih nosi, transformirajući je u gotovo nedodirljiv simbol eterične ljepote.

image

Prozračna slojevitost

925 STUDIO

Pod kreativnim vodstvom samog Borisa Pavlina, nastala je i fotografska kampanja iza čijeg objektiva stoji mladi kreativni duo 925 studio. Slovenski model Sara Očko za IM studio model agency utjelovila je Pavlinovu muzu, make-up je nastao u suradnji s vizažisticom Sanjom Agić, dok je za kosu zaslužna Maja Misirić iz Moneta.

image

Haljine satkane od delikatnih svila

FOTOGRAFIJE: 925 STUDIO
image

Krojevi koji ostavljaju bez daha

925 STUDIO

U Klovićevim dvorima 12. i 13. svibnja održat će se Atelier – novi projekt koji ponovo okuplja i slavi hrvatski modni dizajn u sklopu kojeg će Boris Pavlin predstaviti istoimenu kolekciju u formi izložbe, a utjelovljuje dizajnerov kompleksan i promišljen pristup modi.

Linker
01. prosinac 2023 08:09