Profimedia
Ponešto za svakoga

Od futurističkih detalja do starog Hollywooda: Najbolje kolekcije s prva dva dana Tjedna mode u New Yorku

Tjedan mode u New Yorku službeno je započeo u petak i to tradicionalnim Icons partyjem u organizaciji magazina Harper's Bazaar. Otkako je Tom Ford zasjeo na čelo CFDA, skratio je trajanje NFW-a s osam na šest dana, a na ovogodišnjem izdanju bit će predstavljene kolekcije modnih brendova za proljeće 2020. godine od kojih smo izabrali one najupečatljivije.

Dizajner Jeremy Scott bio je od prvih koji je predstavio svoju kolekciju, a inspiraciju za ovaj šarolik show pronašao je u animiranoj seriji iz osamdesetih Jem and the Holograms. Bodiji sa šljokicama, animal print, raščupane frizure žarkih boja, metalizirani i futuristički detalji bili su fokus ove kolekcije od koje smo izdvojili nekoliko najboljih lookova.

Profimedia

Još jedna revija vrijedna spomena zasigurno je ona dizajnerice Kate Spade. Kao što i priliči proljeću, dizajnerica je kolekciju predstavila na otvorenom, a modeli su modne komade pokazivali uz pomalo nesvakidašnji dodatak na revijama - teglu s cvijećem. U kolekciji prevladavaju retro uzorci iz 70-ih poput kockica, cvijeća i pruga, a naglasak je neobičnim kombinacijama boja, puf rukavima i lepršavim materijalima.

Profimedia

Mark Thomas i Thomas Cawson, koji dizajniraju za brend Helmut Lang, ove su se godine željeli fokusirati na minimalizam. Iz njihovog kreativnog pera nastala je kolekcija modnih komada jednostavnih linija s ponekim zaokretom poput asimetrije na određenim dijelovima odjeće. Bez suvišnih detalja i s androgenom "vibrom", Langova kolekcija prije svega je namijenjena milenijalcima.

Profimedia

Kolekcija dizajnera Brandona Maxwella posvećena je modernoj ženi koja smatra da u njezinom ormaru ne smije manjkati bezvremenskih komada poput traperica, bijelih topova koje može nositi i na posao i u izlazak te nešto elegantnijih haljina za posebne prigode, ali i popodnevne kave.

Profimedia

Ralph Lauren o modi razmišlja u kinematografskom smislu pa je njegova najnovija kolekcija posvećena upravo čaroliji starog Hollywooda. Klasični krojevi, "muški" sakoi i glamurozne haljine od baršuna i sa sjajnim detaljima poput šljokica kao da su izašli iz nekog starog holivudskog filma. Ali itekako su nosivi.

Profimedia

U narednim danima na New York Fashion Week-u možemo očekivati još neka velika imena poput Prabala Gurunga, Tommy Hilfigera, Vere Wang, Michaela Korsa, Toma Forda, ali i Rihanninog Savage x Fenty brenda donjeg rublja.

Linker
19. travanj 2024 22:00