Damil Kalogjera
Garderoba

Otvoren je novi dućan skandinavske mode u Zagrebu. Evo kako izgleda!

U Martićevoj 17 svoja vrata otvara Garderoba. Riječ je o konceptualnom dućanu koji u Zagreb dovodi skandinavsku modu čiji je sofisticirani minimalizam i multifunkcionalni stil - idealan izraz kreativnog odijevanja za rigorozno poslovno okruženje, ali i idealan odabir za individualizirani stil u raznim prigodama i trenucima opuštanja.

Najveći danski modni klasik - By Malene Birger, zatim Baum und Pferdgarten i Rodebjer – neki su od brendova koji će zastupati skandi-stil u Garderobi, dok će publika imati i ekskluzivnu priliku uživo vidjeti cjelovite kolekcije hrvatske dizajnerice Ivane Omazić. Njihova atraktivnost ne leži u imidžu brenda, već je naglasak na estetici, kvalitetnim materijalima i višefunkcionalnom dizajnu namijenjenom ženama od adolescentske dobi do zrelih godina, a kojeg si većina može priuštiti.

Damil Kalogjera

Dizajn Garderobe prenosi filozofiju slow-shoppinga, inovativanog modela kupnje kojeg vlasnica Ana Ivančić dovodi u Zagreb, kao vrsna poznavateljica i korisnica skandinavske mode te uspješna poslovna menadžerica. Okosnicu interijera showrooma, čiji dizajn potpisuju arhitekti iz studija Biro, čini dizajn tri atraktivne garderobe u formi svojevrsnih prostornih atrakcija koje afirmiraju ležerno isprobavanje kolekcija, potpomognuto namjenski dizajniranim namještajem od Grupe.

Damil Kalogjera

Garderoba je tako opremljena kombinacijom namještaja i rasvjete dizajniranih za projekt, postojećim komadima dizajniranih za Prostoriu (Monk) i lusterima Baluna, najnoviji proizvod za Grupa Products.

Ino Zeljak
Ana Ivančić

Projektirano je komforno i prostrano okrilje garderobe u kojima žene mogu opušteno isprobavati odjeću, odvojene otmjenim zastorima, sa savjetom stilista na dohvat ruke. Pristupačnost i spontanost Garderobe prepoznaje se već i u samom vizualnom identitetu koji prenosi razigranu krivulju impresivnih zastora s garderoba, interpretirajući ujedno i mekano savijanje tkanine na suknjama i haljinama - dizajn iza kojeg stoji grafička dizajnerica, Lana Cavar, koja u svom portfoliju ima suradnju s modnim imenima poput Rei Kawakubo / Commes De Garçons a trenutno radi na velikoj izložbi mode za njujoršku MoMA-u. Projekt Garderoba, sam je po sebi rijedak primjer investicije u dizajn interijera i namještaja, zahvaljujući kojem će ona zasigurno biti obilježena kao vrhunska autentična dizajnerska destinacija u Zagrebu.

Damil Kalogjera

Damil Kalogjera

Damil Kalogjera

"Kolekcije skandinavskih brendova u Garderobi prilično su univerzalnog karaktera, a zanimljivo je da iza njih stoje ženske dizajnerice. Princip tog dizajna omogućuje da se žene maknu iz strogih okvira u kojima se većina žena u Zagrebu i Hrvatskoj nalazi, a to je svojevrsna 'sigurna' zona čiji je uzrok manjak ponude, ali također izostanak prilike da se proba nešto drugo. Naime, glavna odlika skandi-stila upravo je slojevitost koja pored uobičajenog stila odijevanja, pruža i nepreglednu kombinatoriku u slojevima, tj. nošenje jednog komada ispod ili iznad drugog komada odjeće. Pri tom, jedna kratka haljina za adolescenticu, sjajno se nosi na hlače kao tunika za ženu zrelije dobi. Riječ je o garderobi koja se može nositi na načine kako bi se prilagodili određenom tipu žene i prigode – a u toj ste odjeći jednako elegantni na sastanku, večernjem izlasku, kavi ili putovanju", izjavila Ana Ivančić, idejna pokretačica Garderobe.

Ino Zeljak

Ino Zeljak

Ino Zeljak
Ana Ivančević i kreativni tim

Linker
19. travanj 2024 13:46