Ambiciozni dizajner

Ovo je prsten s najviše dijamanata: 25-godišnji dizajner nakita ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Harshit Bansal oborio je rekord svog prethodnika te dizajnirao prsten koji ima čak 62 posto više dijamanata od kreacije koja je do sada u Guinnessovoj knjizi rekorda glasila kao ‘prsten s najviše dijamanata‘.

25-godišnji Harshit Bansal, indijski draguljar ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda stvaranjem impozantnog dijamantnog prstena koji ima najviše dijamanata.

Riječ je o atraktivnoj kreaciji u obliku cvijeta koja teži nešto više od 165 grama te sadrži nevjerojatan broj od 12.638 dijamanata.

Dizajneru Harshitu Bansalu trebale su pune tri godine i puno strpljenja da stvori raskošan prsten koji je nazvao "Merigold - Ring of Prosperity", odnosno "prsten blagostanja".

Oborio rekord za čak 62 posto

Ovim prstenom Harshitu lako je oborio rekord svog prethodnika Kottija Srikanthe u kategoriji prstena koji sadrži najviše dijamanata, također indijskog dizajnera koji je u svoju cvjetnu kreaciju pod nazivom "Divine" uvrstio 7.801 dijamanata. Svojim dijamantima, ambiciozni Harshitu nadmašio ga je za 62 posto.

Bansalu je za strane medije izjavio kako mu je oduvijek bio san stvoriti prsten s više od 10.000 dijamanata.

Još kao student, po cijele je dane skicirao modele prstena koji bi mogao prihvatiti takvu težinu, a zatim napokon došao do koncepta koji ga je uveo u Guinnessovu knjigu rekorda.

Mladi dizajner otkrio je i kako su se mnogi potencijalni kupci javili u nadi da će im prodati prsten, no za sada to nije opcija.

"Za sad ga nemamo u planu prodati. To je za nas stvar ponosa. Neprocjenjiv je", izjavio je Harsit, vlasnik draguljarnice Renani Jewels.

Linker
12. travanj 2024 13:47