Profimedia, Abaca
Jesen 2017

Pariški tjedan: Revije visoke mode Chanel, Alexandre Vauthier i Armani Privé

Majstori visoke mode pripredili su pravi show na svojim pariškim revijama!

Prvo što su se svi pitali kad su došli na lokaciju Chanel couture revije je – jesu li Parižani zbilja dopustili Karlu Lagerfeldu da odreže Eiffelov toranj za scenografiju? Po pisti podno ogromnog modela francuskog tornja, manekenke su hodale u kreacijama koje su bile ništa manje impresivne nego scenografija. Utjecaj Nijemca na francusku modu neupitan je, a baš ga je zbog toga, na kraju revije, gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo nagradila počasnom medaljom “Médaille Grand Vermeil de la Ville”. Reviju “kralja mode” su na rubu stolaca pratile manekenka Cara Delevigne, pjevačica Katy Perry te glumice Tilda Swinton i Kristen Stewart, a nosila ju je hrvatska manekenka Yvonne. Dizajnerov kreativni um osmislio je modele od tvida u boji koje bi zasigurno nosila i sama Coco Chanel, a koje vole i trendseterice suvremenog doba zbog otkrivenih ramena i upečatljivih detalja. Naime, u kreiranju komada sudjelovali su i klobučari, postolari te krojačice koje su satima izrađivale plisirane suknje zvonolikog kroja, vezle, šile perje i perle... Lagerfeldova mašta i vještina brojnih majstora rezultirala je kaputima i kostimima s poznatom Chanel siluetom koje su odmah poželjele sve dame, a show je zatvorio s impresivnom toaletom bijele boje.

Status couture dizajnera Alexandre Vauthier dobio je 2014. godine, a planetarnu popularnost duguje top modelima koji za sva bitnija društvena događanja biraju njegove haljine – one visoko rezane. Jedna od njih je i Bella Hadid, koja ne skriva da je veliki fan dizajnera, a nije puno toga ni sakrila kad je reviju otvorila u prozirnoj majici i culottes hlačama. 20-godišnjakinja se zatim presvukla u srebrnu haljinu do poda, izrađenu od kristala, s dubokim izrezima. Ništa manje nisu otkrivale ni ostale manekenke koje su u mini haljinama na jedno rame pokazivale svoje utrenirane noge. Osim zamračenog prostora, koji je odavao dojam da se revija održava u slavnom Studiju 54, retro prizvuk davale se i metalik čizmice, naglašena ramena na haljinama s dubokim izrezom, detalji od šljokica te ogromne mašne od materijala koje su bile akcent na baršunastim, kožnatim ili svilenim minicama.

Na jednu se noć pariška “Palais de Chaillot” pretvorila u hram talijanske mode kad su pistom prošetali elegantni modeli Armani Privé. Misteriozna i ženstvena, tako ženu vidi Giorgio Armani, a s njime bi se složile i glumice Kate Winslet, Naomi Watts, Priyanka Chopra te Sophia Loren koje su uzbuđeno pratile reviju talijanskog kreatora. Elegantne crne komade oživio je dašak boja – ružičaste i fuksije, u kojima su motivi cvijeća bili izvezeni, ili pak, naslikani bojom za svilu. Stroga odijela, u suvremenoj verziji, od svile, otkrivala su dekolte, a dozu seksepila davala su i otkrivena ramena manekenki koje su šetale u dugim haljinama s bogatim suknjama od organze i svile. A sve to u maniri holivudskih diva 20-ih godina prošlog stoljeća - nosile su, naime, šeširiće s velom preko lica.

Linker
23. travanj 2024 11:25