Foto: Petra Mrša
Hrvatski modni brend objavio lookbook

Pogledajte novi lookbook hrvatskog brenda Klisab

Kolekcija «Raze to Raise» modnog dvojca Marka Šabarića i Tomislava Kliškinića, koji stoje iza modnog brenda Klisab, nakon revijalnog dijela dobiva i svoj nastavak – ovoga puta riječ je o istoimenom lookbooku za spomenutu kolekciju, za koji vizuale potpisuje Petra Mrša.

Kolekcija «Raze to Raise» svojim je izlaskom najavila pomak od sezonskog koncepta, stavljajući u prvi plan klasiku koja se opire dekadenciji vremena te nastavlja dominirati i stylingom «Raze to Raise» lookbooka. Priču koju pričaju odjevni komadi zaokružuje i Klisab vizija moderne žene koja kroz svoju suvremenost ne napušta uvijek popularan dašak klasike: “Lookbook prati idejni začetak kolekcije te smo kroz fotografije, kao i kolekcijom, htjeli naglasiti bezvremensku funkcionalnost odjevnih predmeta.” Fotografkinja Petra Mrša zaslužna je i za print cvjetnih ornamenata koji se pronašao na komadima iz kolekcije. Print je izrađen ekskluzivno za potrebe kolekcije te je pri izradi kolekcije procesom sublimacije prenesen na materijal, a može se uočiti i na vizualima lookboka koji su uokvireni upravo fotografijama cvijeća korištenim za print u kolekciji.

Foto: Petra Mrša

Kada je riječ o samoj kolekciji, Klisab je najavio pomak na svim razinama pa se stoga i cvijet, kao statement motiv kolekcije, ovoga puta našao u drugačijem svjetlu. Odmičući se od poimanja cvijeta kao simbola ljepote, mladosti i svježine, Klisab ga buntovnički predstavlja uvenutog, slijedivši do kraja opiranje očekivanim kriterijima mase te ga uspješno koristi za svoju interpretaciju komada koji nikada ne izlaze iz mode. Kolekciju prati još jedna uspješna linija modnih dodataka koja već na prvi pogled odiše prepoznatljivim potpisom ovih dizajnera, stoga se uz odjevne predmete, osim proslavljenih Klisab ruksaka, mogu pronaći i pripadajuće kožne marame.

Foto: Petra Mrša

Zaštitna lica lookbooka su Ivana Vukušić i Ivona Bevanda iz agencie Talia Model, Petra Sever uz asistenciju Nine Pejnović potpisuje make up, dok zasluge za izgled kose pripadaju Branki Trohar (Boye by BKK). Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.

Linker
07. prosinac 2023 21:07