Getty Images
Dizajnerske ili high street

Pronašli smo najljepše cipele na sniženju: 23 modela gležnjača koje ćete nositi i cijelo proljeće

Trenutno na sniženjima možete 'uloviti' zbilja divne modele modnog klasika koji će vam poslužiti sigurno još nekoliko sezona, a mi smo, da vam olakšamo, našli čak 23 komada u dizajnerskim, ali i high street online trgovinama.

Niti jedan model čizama, pa čak ni visoke, nisu toliko nošene u posljednjih nekoliko godina koliko gležnjače. Sa svakom godinom postaju sve privlačnije i zanimljivije pa su neizostavni modni dodatak tijekom cijele jeseni, zime i proljeća. U njih se, baš kao i u kožnatu torbu, isplati uložiti jer štite naše nogice od vremenskih (ne)prilika, ali su i pravi modni statement u svakoj kombinaciji.

Ove sezone prevladava stil divljeg zapada pa trendseterice najčešće možemo vidjeti u gležnjačama s kaubojskim štihom - resicama, proštepane, s neobičnim uzorcima, metalnim vrhovima i kosim potpeticama.

Kaubojke nisu rezervirane samo za nošenje na traperice, već se neodoljivo slažu i s lepršavim haljinama s cvjetnim uzorkom, plisiranim suknjama, ali i kožnim bermudama. Osim klasičnih modela u crnoj i bež boji koji pašu na sve, nose se i oni sa životinjskim uzorcima poput krave, zmije, leoparda ili zebre te oni s upečatljivim detaljima poput lanaca, aplikacija i metalnih kapica.

Nezaobilazan trend su i glomazne, bajkerske gležnjače s vezicama koje nas podsjećaju na popularne "Marte", a ljubiteljice mode ih nose na kožne suknje, traperice ili na midi haljine u kombinaciji s kožnim blejzerima i toplim kaputima. Klasične robusne modele dizajneri su ukrasili mašnama, biserima i kristalićima i tako im dali "mekši" štih.

I na kraju, gležnjače s visokom tankom ili "block" potpeticom idealne su za večernje ili poslovne prilike. Nosite ih na odijela pastelnih boja ili ona kožna, kao i uz elegantne hlače, košulje i tople pulovere. Trenutno traje zadnji val sniženja, kako dizajnerskih gležnjači, tako i onih iz high street trgovina. Da vam olakšamo, našli smo ... modela koji će vam sigurno poslužiti i na proljeće.

Linker
19. travanj 2024 16:35