Profimedia, AFP
NAJVAŽNIJI BROJ U GODINI

Prvi pogled na rujansko izdanje magazina Vogue koje je uredila Meghan Markle: Već s naslovnicom šalje važnu poruku

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle još je jednom ispisala povijest, ovog puta na stranicama modne biblije. Meghan je za rujansko izdanje časopisa Vogue bila gostujuća urednica, postavši tako prva članica kraljevske obitelji koja se našla u toj ulozi.

Britanski Vogue prvotno je imao u planu da bivša američka glumica krasi njihovu novu naslovnicu, no ona je to odbila, smatrajući da bi to bilo prehvalisavo od nje. Umjesto toga, na naslovnici se našlo 15 žena kojima se vojvotkinja divi i za koje smatra da ruše barijere i stvaraju promjene u svijetu, iz područja politike, sporta, aktivizma, mode i Hollywooda.

Neke od žena koje su se našle na rujanskoj naslovnici koja nosi naziv "Forces for Change", odnosno snage za promjenu su Jane Fonda (81) kao najstarija, najmlađe lice je aktivistica za klimatske promjene Greta Thunberg (16) te glumica Salma Hayek. Njihova lica nalaze se u 15 okvira, a 16. kvadrat ostavljen je prazan i izgleda poput ogledala - ostavljen je za svakoga od nas i time je vojvotkinja htjela poručiti da svatko može biti pozitivna promjena u svijetu.

Odluka u suradnji rodila se još početkom godine, u siječnju. Jedna je ovo od najradikalnijih odluka kultnog magazina u posljednjih 100 godina, a ovo izdanje glavni urednik Edward Enninful smatra jednim od najvažnijih ove godine. Za fotografije je zaslužan Peter Lindbergh, koji se u toj ulozi našao po prvi puta nakon rujanskog izdanja 1992. godine.

LONDON, ENGLAND - JULY 14:  Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend
Getty Images

U novom broju Voguea između ostalog nalazi se i intervju Meghan Markle s bivšom prvom damom SAD-a Michelle Obamom. Iako se nagađalo da će bivša glumica, aktivistica i feministica postati kolumnistica za britanski Vogue, izvor blizak kraljevskoj obitelji kazao je da Meghan sa svoje pozicije jednostavno ne bi mogla obavljati taj posao, iako je velika obožavateljica modne biblije.

This undated handout photo issued on July 28, 2019 by Kensington Palace shows Britain's Meghan, Duchess of Sussex, Patron of Smart Works, in the workroom of the Smart Works London office. Prince Harry's wife Meghan will guest edit the September issue of iconic fashion magazine British Vogue, which will see her in
Profimedia, AFP

Divljenje prema njoj ne skriva niti urednica najpoznatijeg izdanja Voguea, onog američkog, Anna Wintour. "Meghan je moderno osvježenje u kraljevskoj obitelji, na inspirativan način, zaista je prava inspiracija", kazala je jednom prilikom.

"Biti gostujuća urednica ovog izdanja bilo je inspirativno, poučno i zahvalna sam na ovoj prilici. Nakon sedam mjeseci rada, sretna sam što mogu s vama podijeliti ovo što smo stvorili. Hvala svima koji su me podržali i hvala Edwardu na ovoj prilici", napisala je Meghan na službenom Instagram profilu.

Linker
25. travanj 2024 14:01