Getty Images
HAUTE COUTURE

Raskošne haljine inspirirane Grčkom i Egiptom koje bismo voljeli imati

Njihove haljine već su godinama neizostavne na crvenom tepihu, a sudeći prema novim haute couture kolekcijama ni ove godine ih nećemo moći izbjeći – jer su kao stvorene za svečane prilike. Luksuzne kuće Valentino i Elie Saab oduševe svakom svojom kolekcijom i bajkovitim kreacijama idealnima za one koji vole ženstveni look.

Nakon što je dizajnerica Maria Grazia Chiuri predstavila svoju debitantsku kolekciju za kuću Dior, napokon smo dočekali i prvu haute couture reviju njezinog nekadašnjeg kolege iz kuće Valentino. Kreativni direktor Pierpaolo Piccioli držao se provjerenog recepta po kojem je talijanski brend prepoznatljiv i predstavio kolekciju luksuznih kreacija za koju je inspiraciju pronašao u grčkoj mitologiji. Couture linija njegov je mali pomak prema "čistoći i jednostavnosti", ispunjena je pastelnim bojama, osim u iznimnim slučajevima u kojima se poigrao jarkim nijansama - poput crvene i ružičaste.

Getty Images

Za razliku od Talijana, libanonski dizajner Elie Saab inspirirao se Egiptom, odnosno njegovim poslijeratnim periodom. Počast toj eri u najvećoj je mjeri odana haljinom na kojoj su izvezene palme grada Dumyata i brodovi koji plove rijekom Nil. Na svilenoj haljini radilo je desetero ljudi, a samo za uvezivanje šljokica i kristala trebalo im je 140 sati.

Getty Images

Nažalost, kao i o svim drugim couture kolekcijama i o ovima možemo samo sanjati i gledati kako ih najveće holivudske zvijezde nose na crvenom tepihu svečanih dodjela nagrada.

Linker
16. travanj 2024 21:35