more tila i volana

‘Rasturi i ostani kod kuće‘: Uz raskošnu kolekciju, Giambattista Valli osmislio i slogan za održavanje društvene distance

"Možete reći da je haljina začeta u Sevilli, u umu dječaka iz Rima, stvorena u ateljeu u Parizu, a zatim nošena u balskoj dvorani u Kini", ovim je riječima dizajner Giambattista Valli opisao svoju najnoviju haute couture za proljeće 2021. godine, kojom šalje poruku o ujedinjenu nacija usred pandemije.

Rihanna, Ariana Grande, Emma Roberts i Kendall Jenner samo su neke od slavnih dama koje nisu uspjele odoljeti kreacijama talijanskog dizajnera Giambattista Vallija, poznatog po romantičnim i naglašeno glamuroznim haljinama bogatog volumena koji postiže metrima i metrima finog tila.

54-godišnji dizajner putem virtualnih kanala predstavio je svoju najnoviju haute couture kolekciju koja ni ovog puta ne zaostaje u svojoj raskoši i grandioznosti.

Valli, koji se odbija odreći glamura, poručio je da je njegova kolekcija namijenjena socijalnom distanciranju te uz nju skovao krilaticu: "Rasturi i ostani kod kuće".

Čitajte i: Predstavljena je nova kolekcija H&M-a i slavnog dizajnera, ovi glamurozni komadi uskoro su dostupni i nama

image
Giambattista Valli, haute couture kolekcija za proljeće/ljeto 2021.
JEREMIE LECONTE/GIAMBATTISTA VALLI VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE

U virtualnoj reviji, u kojoj na bijeloj podlozi manekenke plešu i kreću se u društvu baletana, dok se sa strane izmjenjuju prizori Seville, Valli je predstavio grandiozne toalete pune volana, tila i mašni bogate kragnama i volumenom".

Odabir Seville nije, slučajan. Upravom prizorima iz tog grada dizajner je poslao poruku o ujedinjenu.

"Živimo u doba kad se kulture spajaju. Sevilla je mjesto na kojem se stapaju španjolska i islamska kultura te stvaraju potpuno novu, treću kulturu".

Dizajner je bocnuo i ostale dizajnere koji u svojim couture kolekcijama obraćaju previše pažnje na "ukrase" te zaključio da za kreiranje haute couture kolekcije moraš biti - kipar te znati "stvoriti prostor, a ne ukrašavati ga".

Za svoj se posao ne brine

Giabattista je nedavno izjavio kako se ne boji za svoj posao te na pitanje uspjeva li prodati svoje raskošne haljine za vrijeme pandemije odgovorio: "Uspjevam li? Uspjevam li!? Imam ekstravagantne klijente u Kini koji jedva čekaju glamurozne kreacije. Odlično poslujem i na Bliskom istoku, a imam i klijente u Europi".

Linker
12. travanj 2024 21:13