Putovanja su velika strast arhitektice koju u novom pothvatu potpuno podržava njezin životni partner
 Promo
Ideja iz karantene

Shirts from Backpack – Ljubav prema putovanjima arhitektica je utkala u trendi majice

Tijekom karantene zagrebačka arhitektica Sanja Huić odlučila je svoju ljubav prema putovanjima pretočiti u majice pa je pokrenula brand naziva 'Shirt from Backpack'. Nudi majice s motivima putovanja koja toliko obožava.

Životi nam se nakon dvomjesečne karantene polako vraćaju u normalu. Otvaraju se dućani, u uredima se ponovno ispijaju kave, a ulice su pune ljudi. Neki od nas karantenu su iskoristili za zbližavanje s obitelji, drugi su pak pospremili svaki kutak stana, treći naučili neki novi jezik, a nekolicina kreativaca u karanteni je odlučila kako je vrijeme da svoju strast pretvore i u pravi hobi. Jedna od takvih je i zagrebačka arhitektica Sanja Huić, koja je svoju ljubav prema putovanjima odlučila pretočiti u – majice.

"Nisam osoba koja voli biti na mjestu, stoga mi karantena u početku nije najlakše pala. Dodatno je uletjelo i bolovanje pa sam se u jednom trenu našla s puno previše slobodnog vremena, zatvorena u svom stanu. Jedino što sam mogla bilo je čitati o dalekim zemljama i maštati o putovanjima na koja bih mogla otići kada se jednom sve završi, a onda sam se prisjetila jedne svoje davne ideje o nešto posebnijem tisku na majice s putovanja na kojima sam bila i odlučila je provesti u stvarnost", priča Sanja.

PR
Sanja Huić ideju o majicama s motivima putovanja dobila je tijekom epidemije koronavirusa

U vrijeme dok sam češće putovala s prijateljicama, obično bi me zafrkavale kada bih stajala ispred neke njima obične zgrade i do sat vremena te je fotkala iz svih mogućih kutova.

Sa svojim partnerom Antom, koji je po struci grafički dizajner, u posljednjih nekoliko godina posjetila je mnogo zemalja u Europi i Aziji, a s njih su se, naravno, vratili s hrpom fotografija. No dok se većina turista obično koncentrira na glavne znamenitosti gradova koje su posjetili ili pak selfije na poznatim lokacijama, Sanjine fotografije obično su sadržavale zgrade ili pak najobičnije motive poput vrata, štandova s knjigama ili livada.

"No, imam sreće što je Ante zahvaljujući tome čime se bavi vrlo brzo shvatio moju fascinaciju", smije se Sanja. "On se i u slobodno vrijeme bavi dizajnom, a kako je veliki obožavatelj automobila već neko vrijeme za zaljubljenike jurilica radi majice s raznim automobilskim motivima pod brandom Shirts from Garage. Odlučio je podržati moju ideju tiskanja majici s motivima putovanja i tako je nastao Shirts from Backpack", otkrila je ova mlada arhitektica koja je dosad imala prilike raditi na mnogim zanimljivim projektima. Ipak, majice s otiskom za nju će biti posve novi karijerni izazov.

Promo
Majice se razlikuju od tipične ponude odjeće s motivima putovanja.

A po čemu će se Shirts from Backpack razlikovati od majica s motivima dalekih nam zemalja, koje su prisutne u nizu dućana?

"Ono što je mene uvijek smetalo kod majica s motivima raznih gradova koje se mogu naći u dućanima jest to što je tisak uvijek generički. Naime, ako je riječ o Parizu, na majici će biti Eiffelov toranj. Ako je u pitanju London, Big Ben ili pak crveni autobus. Kao osobu koja na putovanjima voli vidjeti i nešto osim znamenitosti mene to nije zadovoljavalo pa sam odlučila ponuditi i nešto posebnije. Ona plava vrata iz Lisabona koja su prekrasna, a koja se niste sjetili fotkati. Zeleno polje na Baliju kroz koje ste se šetajući osjećali najspokojnije u životu. Ptice u letu iznad paviljona jednog od najpoznatijeg portugalskog arhitekta. Sve fotografije koje će biti otisnute na majicama Shirts from Backpack su autorske fotografije koje se ne mogu samo skinuti s nekog besplatnog servisa i otisnuti u tisućama primjeraka, majice su napravljene od organskog pamuka, a fotografije na njima otisnute su po narudžbi. I vjerujem da ih upravo taj čitav splet čini jedinstvenima", pojasnila je Sanja.

Promo
Shirts from Backpack imat će samo autorske fotografije, fotografirane iz nešto drugačije perspektive

O majicama Shirts from Backpack više možete saznati na istoimenoj Facebook stranici, a nas je za kraj ipak zanimalo još nešto – koju će lokaciju Sanja i Ante, kada će to biti u mogućnosti, iduću posjetiti.

"Voljela bih posjetiti Afriku, čisto zato što još nisam imala prilike posjetiti kolijevku čovječanstva, a od malo bližih destinacija zanimljive su mi nešto hladnije zemlje Skandinavije. U svakom slučaju, koja god zemlja bila u pitanju, sigurna sam da ću pronaći neku zanimljivu zgradu za fotkanje", zaključuje Sanja.

Promo
Zaljubljenica u putovanja ima još niz desetinacija koje tek planira posjetiti.

Čitajte i:

Veseli komadi iz nove kolekcije domaćeg brenda idealni su za bezbrižno ljeto: Obožava ih i Luka Nižetić

Novi ljetni hit: Badići od ovog materijala budućnost su modnih kolekcija

Nova kolekcija Amaranthine nakita priču jedinstvenu priču kroz sedam elemenata umjetnosti

Najbolje ljetne haljine odišu jednostavnošću, a Krie haljine osvajaju krojem koji laska svakoj figuri

Matija Vuica uvijek ima 'as' u rukavu: Nitko nije ni slutio što se krije na njezinu sakou

Linker
20. travanj 2024 04:15