Yelena H
 promo
Bipa Fashion.hr

Staša Design, Yelena H., Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab predstavili nove kolekcije

Svoje kolekcije za nadolazeću jesen i zima u četvrtak na večer na zagrebčkom Velesajmu predstavilo je pet dizajnerskih imena – Staša Design, Yelena H., Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab.

Kao ključ uspjeha u radu još jednom su se pokazali predanost, promišljenost i osviještenost jer inspiraciju su ovi modni dizajneri crpili s raznih strana – iz modne prošlosti, proučavanja jakih ličnosti iz povijesti umjetnosti ili iz situacija društvene današnjice. Drugačije, sofisticirane i korak ispred svog vremena kolekcije prepoznali su i brojni poznati koji su posjetili 29. po redu Bipa Fashion.hr. Među njima su bili Antonija Blaće, Anita Dujić, Antonia Matković Šerić, Petra Friganović, Nika Turković, Nina Mia Čikeš, Borna Kotromanić, Senka Bulić, Marko Petrić, Borut Mihalić, Lidija Lešić, Lu Jakelić, Karla Zelić i mnogi drugi.

Promišljeno viđenje mode Staša Randall je predstavila u kolekciji simbolična naziva “Diversus” čija inspiracija su različitost i senzibilizacija prema drugačijem. Tonovi modro plave, crne te zemljane nijanse proželi su materijale poput prirodnog pamuka, vune, konoplje i bambusa. Minimalistički kaputi, haljine s rezovima koje prate liniju tijela, hlače ravnog kroja i bluze spuštenih ramena činile su okosnicu kolekcije.

promo
Staša Design


promo
Staša Design


promo

promo
Staša design


promo
Staša design

Dok je Staša Design inspiraciju potražila u prirodnim materijalima, Jelena Holec je u novoj kolekciji kao polazišnu točku zamislila zanimljiv fashion spoj. U potrazi za idejama Holec je zavirila u prošlost u modu dalekih dvorskih krugova i povezala je s današnjim high street komadima. Tako su u novoj kolekciji bomber jakne s francuskim kragnama, haljine koje se lako pretvaraju u vjetrovke te funkcionalne zimske jakne, a zimu vidi u zagasitim bojama i apstraktnim printevima.

promo
Yelena H

Promo
Yelena H

promo
Yelena H


promo
Yelena H

promo
Yelena H

Razigranost druge dimenzije i koketiranje s masculine figurama predstavio je dvojac koji obećava, Les Émaux, a koji je ove sezone prvi put nastupio na Bipa Fashion.hr platformi. Dizajneri Kristijan Žakić i Nino Sablić ruše tabue između muške i ženske odjeće u kolekciji, u kojoj su se jakim military elementima 40-ih godina poput vojničkih kaputa s predimenzioniranim džepovima i detaljima na ramenima kao suprotnost istaknule flapper haljine 20-ih godina. Sjajni premaz tih tkanina, satinirana viskoza i lame još se jednom sukobljavaju s bogatom vunom i uzorkom riblje kosti koji su došli u obliku strukturiranih kaputa, suknji i balonera.

promo
Les Émaux

promo
Les Émaux

promo
Les Émaux

promo
Les Émaux

Rane godine 20. stoljeća inspirirale su i brand Anthony Avangard, za novu zimsku kolekciju “Danja”. Ideja stvaranja nove kolekcije bilo je traženje smisla u besmislu, što se u kolekciji Anthonyja Avangarda prezentiralo kroz sportske elemente kombinirane s klasičnim krojevima. Sklon kreiranju futurističkih modela, dizajner je u kolekciji za zimu vunu i pamuk suprotstavio neoprenu i umjetnim materijalima.

promo
Anthony Avangard

promo
Anthony Avangard

Promo
Anthony Avangard

promo
Anthony Avangard


promo
Anthony Avangard

Čast da zatvore treći dan Bipa FASHION.HR-a pripala je dvojcu Klisab, Marku Šabariću i Tomislavu Kliškiniću. U novoj kolekciji dizajnerski duo, koji već sezonama osvaja publiku i kritiku kao ključni komad vidi kaput, njihov omiljeni outwear koji svaki look može učiniti atraktivnim, te je pametna investicija u garderobi. Naglašena ramena, komadi s ručno pletenom vunom, silueta odijela i haljina pokazali su se kao savršeni spoj nosivosti i zanimljivih krojeva. U zimskoj kolekciji Klisab je prezentirao nove modele svojih već popularnih torbi, dok su po prvi puta dizajn osvijestili i prema šeširima, za čiju izvedbu je bio zaslužan obrt Šeširi Škrgatić. Baš kao i torbe koje su zaštitni znak brenda, i tehnika patchwork je statement moment u novoj kolekciji Kliškinića i Šabarića, koji je sada predstavljen kroz spajanje traka materijala, finalno obojenih paletom zemljanih tonova s akcentima u narančastoj i plavoj.

promo
Klisab

promo
Klisab


promo
Klisab

promo
Klisab


promo
Klisab

Nakon što je publika uživala u modnim vizijama talentiranih dizajnera čije priče isprepliću prošlost i budućnost, danas je na rasporedu revija Roberta Severa pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle. Završni dan i veliko finale Bipa Fashion.hr-a rezervirano je za reviju Zorana Aragovića i njegova BiteMyStyle branda uz sponzorstvo Philipsa, reviju Twinsa uz pokroviteljstvo brenda CCC, te revije Branke Donassy, Spirit by T.B. i Marine Design.

Linker
16. travanj 2024 00:05