Turbulencije u modnom svijetu

Sve zbog prve dame! Dolce&Gabbana pozivaju na vlastiti bojkot

Talijanski dizajnerski duo, Stefano Gabbana i Domenico Dolce, odlučio je odgovoriti svojim kritičarima na jedinstven način.

Naime, modna kuća Dolce&Gabbana našla se na meti kritičara nakon što su ponosno objavljivali fotografije sadašnje američke prve dame Melanije Trump. Naime, brojni renomirani dizajneri odlučili su da je ne žele odijevati jer se ne slažu s politikom kakvu vodi Donald Trump, a talijanski dizajneri jedni su od rijetkih kojima to ne smeta. Dapače, oni se hvale svakom njezinom modnom kombinacijom u koju uklopi neki od njihovih luksuznih komada. Melania Trump nosila je komade talijanskog brenda za svoj prvi službeni portret u Bijeloj kući, za susret s papom Franjom, kod useljavanja u Bijelu kuću te prošlog mjeseca skupocjenu jaknu čija se vrijednost procjenjuje na više od 50 tisuća dolara.

Njih kritike koje dobivaju putem društvenih mreža nimalo ne smetaju, a to su još jednom pokazali okrenuvši negativne reakcije u svoju korist: kreirali su majice u kojima pozivaju na vlastiti bojkot, a prodavat će ih za gotovo 250 dolara.

Linker
25. travanj 2024 14:48