Getty Images
CRVENI TEPIH JE DOVOLJAN?

Talijanska kuća Versace odustaje od haute couture revija

Može li izostanak s Tjedna visoke mode naštetiti luksuznom brendu poput talijanske kuće Versace ili je pojava zvijezda u njihovim haljinama na crvenom tepihu sasvim dovoljna?

Modna kuća Atelier Versace neće održati reviju tijekom proljetnog haute couture tjedna u Parizu. Umjesto prezentacije na modnoj pisti, brend je odlučio održavati posebne evente za klijente u različitim gradovima diljem svijeta kao što su Hong Kong i New York. S odustajanjem od couture showa, Versace će ove godine umjesto osam revija održati njih šest – neće prisustvovati ni Tjednu visoke mode na kojem se predstavljaju jesenske kolekcije.

Getty Images
Bella Hadid

Vijesti stižu nedugo nakon što su drugi luksuzni brendovi najavili promjene u svojim rasporedima za tjedne mode. Kuće Gucci, Bottega Veneta i Kenzo će spojiti mušku i žensku reviju ove godine, dok su lani brojni dizajneri poput Rebecce Minkoff i Ralpha Laurena odlučili prihvatiti "see now, buy now" format.

Odluka nije donesena zbog financijskih problema, naglasio je izvršni direktor talijanskog brenda Johnathan Akeroyd, iako će uštedjeti novac i vrijeme s obzirom na zahtjevnost pripreme revije. On smatra da izostanak s važnog modnog događanja neće naštetiti brendu s obzirom na to da zvijezde redovito za crveni tepih biraju neke od njihovih kreacija, što im osigurava jednaku medijsku pozornost, ako ne i veću, kao i privatna revija. To znači da Atelier Versace i dalje nastavlja s dizajniranjem haljina po narudžbi za svoju najelitniju klijentelu. Nedavno su za dodjelu nagrada Zlatni globus odjenuli glumicu Blake Lively i manekenku Naomi Campbell, a njihove kreacije sigurno ćemo vidjeti i na crvenom tepihu Oscara.

Blake Lively u haljini kuće Atelier Versace

Ovo nije prvi put da je kuća Versace "preskočila" Tjedan visoke mode – pauzu od couture revija uzeli su i u razdoblju od 2004. do 2012. godine. Iako se neće uskoro vratiti, Akeroyd je tu opciju ostavio otvorenom za budućnost.

Linker
17. travanj 2024 12:22