Budućnost mode

Zeleni razgovori princa Charlesa i Leonarda DiCaprija: Uz poznatu dizajnericu razgovarali o brizi za okoliš

Britanska dizajnerica u Glasgowu je izložila neke svoje radove koji se oslanjaju na veganske i ekološke materijale, u galeriji su je posjetili i međusobno razgovarali princ i glumac.

Uz većinu svjetskih čelnika u Glasgowu se nalaze svi oni koji nešto znače u zaštiti okoliša pa tako i poznati holivudski ekološki aktivist Leonardo DiCaprio s kojim se susreo 'domaćin' princ Charles. Ujedinjeno Kraljevstvo u kojem se organizira summit COP26 i svi njegovi članovi vlasti iznimno su angažirani po ovom pitanju. Princ i glumac družili su se na modnom događanju dizajnerice Stelle McCartney u srijedu navečer.

Budući kralj i holivudska zvijezda privatno su ćaskali tijekom privatnog razgledavanje koje im je priredila sama dizajnerica, izložba je postavljena u Kelvingrove umjetničkoj galeriji u Glasgowu. Princ Charles se na događaju pojavio u sklopu COP26 summita.

image

Leonardo DiCaprio bio je gost dizajnerice te se susreo s princom Charlesom.

SIPA PRESS/PROFIMEDIA

DiCaprio je dugogodišnji zagovornik savjesnog raspolaganja resursima i zaustavljanja klimatskih promjena, radi na brojnim dokumentarcima o lovu na životinje i zaštiti okoliša, 2014. imenovan je za predstavnika Ujedinjenih Naroda o klimatskim promjenama.

Charles i Leonardo razgledali su izložene predmete u galeriji među kojima su bile i luksuzne ručne torbe napravljene od veganske kože iz laboratorija, uzgojene od gljiva, kao i futurističke veganske nogometne čizme - koje je dizajnerica stvorila u suradnji sa zvijezdom Manchester Uniteda Paulom Pogbom i Adidasom.

image

Ugledni trojac razgovarao je desetak minuta.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Posjetit će Ameriku: Princ William najavio važno putovanje na koje će iduće godine otići s Kate

Stellin poseban gost

Glumac je tamo došao kao Stellin gost, a troje slavnih razgovaralo je u miru oko 10 minuta prije nego se dizajnerica priključila diskusiji sa stručnjacima iz modne industrije o prestanku korištenja kože i krzna.

Modna dizajnerica koja je kreirala i drugu vjenčanicu u koju se presvukla vojvotkinja od Sussexa, kazala je da je za Charlesa ova izložba bila "prosvjetljenje i nadahnuće".

image

Stella McCartney osobno je provela princa Charlesa svojom izložbom.

SIPA PRESS/PROFIMEDIA

"Želim naglasiti i prozvati svoju industriju. Mi smo jedni od najštetnijih industrija na svijetu za okoliš, a ono što ja radim je da pokušavam pružiti održiva rješenja i tehnologije te bolji način rada", kazala je McCartney. Opisala je i DiCapriove dojmove nakon što je vidio izložene radove.

"On jednostavno nije mogao vjerovati da sam jedina koja radi tako nešto. Mislim da je malo zapanjen što više mojih kolega nije udružilo snage sa mnom", zaključila je dizajnerica.

Linker
20. travanj 2024 11:23