Everett Collection / Everett Collection
Londonska prodaja

Odjeća slavne glumice prvi put se može kupiti na aukciji

Britanska aukcijska kuća Christie’s najavila je kako će se na rujanskoj dražbi u njihovom londonskom sjedištu prodavati brojni odjevni predmeti i memorabilije filmske i modne legende Audrey Hepburn.

Kolekcija stvari, koja je dosad bila u vlasništvu obitelji, uključuje Burberry baloner, balerinke iz kojih nije izlazila te satensku koktel haljinu iz 1966. godine njena omiljena kreatora i prijatelja Huberta de Givenchya. Njihovo prijateljstvo počelo je kada je za snimanje svog drugog filma Sabrina poželjela da ju baš on odijeva. Tako je i bilo, a od tad joj je kreirao haljine za sve bitne trenutke.

(PICTURED: Blue satin Givenchy cocktail dress) - Hollywood legend Audrey Hepburns personal items including her iconic trench coat are being put up for auction by her sons after a two year legal battle. The Queen of style was credited for boosting the sales of the Burberry coat, valued at 8,000, after she wore one in the classic movie Breakfast at Tiffanys. Other items from her wardrobe include a blue Givenchy cocktail dress and a selection of ballet pumps plus personally annotated scripts from Breakfast at Tiffanys and her other most loved films., Image: 337605035, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Caters News
Profimedia, Caters News

Christie's
Početna cijena glumičinog Burberry balonera je 7595 dolara


Među stvarima koje će se prodavati nalaze se i portreti britanske glumice koje su u razdoblju njene najveće slave, od 1953. do 1968. godine, snimili fotografi Cecil Beaton i Bud Fraker na setovima filmova My Fair Lady i Doručak kod Tiffanyja, kao i oni koje je Steven Meisel okinuo za magazin Vanity Fair.

Portrait of Belgian-born American actress Audrey Hepburn (1929 - 1993) ina white long-sleeved dress, mid 1950s. (Photo by /Getty Images)
Getty Images


Ovo je prvi put da će se stvari jedne od omiljenih filmskih glumica i humanitarki uopće prikazati u javnosti poslije njezine smrti, a u sjedištu Christie’s-a i na njihovoj web stranici, moći će se kupiti haljine i cipele koje je godinama skupljala, nosila i voljela. Također, na aukciji će biti ponuđeni i originalni scenarij filma Doručak kod Tiffanyja s glumičinim bilješkama koje je, kao i uvijek, napisala tirkiznom tintom. Memorabilije glamuroznog života u Hollywoodu i pisma obožavatelja otkrit će nepoznate trenutke života zvijezde od prvog filmskog hita Praznik u Rimu do kraja karijere kad se posvetila humantarnom radu.

Christie's


Sinovi Luca Dotti i Sean Hepburn Ferrer izjavili su kako s velikom radošću, kroz ovu prodaju, dijele majčine stvari, ali i njen duh, sa svima koji su uživali u njenim filmovima, stilu te onima koji su slijedili njezinu humanitarnu ostavštinu.

Linker
17. travanj 2024 10:02