FERNANDO RAMALES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Modna inspiracija

Emily kao suvremena Carrie: Je li vam poznata njezina haljina?

Model haljine s visokim ovratnikom i otvorenim leđima rasprodao se nakon što je u njoj Emily viđena na njujorškim ulicama.

Model haljine s visokim ovratnikom i otvorenim leđima rasprodao se nakon što je u njoj Emily viđena na njujorškim ulicama.

Manekenka i spisateljica Emily Ratajkowski može se ubrojati na popis modnih kameleonki - od streetwear komada do modnog minimalizma, monokromatskih lookova ili pak ikoničnih izdanja, Ratajkowski je jedna od influencerica koja nameće nove trendove. Njezini outfiti pomno se prate, a modni znalci prepoznali su posvetu koju je nosila posljednjim lookom na ulicama New Yorka.

Asimetrična haljina s motivima printa koju je kombinirala uz Dior čizme i Miu Miu torbicu podsjeća na poznatu haljinu koju je u "Seks i gradu" nosila Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw. Carrie je u trećoj sezoni kultne serije nosila danas poznatu haljinu Diora s "Christian Dior Daily" printom, inspiriranim novinskim papirom. Dizajner John Galliano za francusku kuću je u couture kolekciji 2000. godine predstavio i taj model haljine, a inspiracija su mu bili beskućnici koji su na pariškim ulicama spavali prekriveni novinskim papirima.

image

Emily Ratajkowski

FERNANDO RAMALES/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Sarah Jessica Parker u haljini kuće Dior

DIANE COHEN/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Haljina koju nosi Emily je iz ponude francuskog brenda Miaou, a na stranicama brenda je trenutno rasprodana. Karina haljina okarakterizirana je kao koktel model, a kako preporučuju na stranici brenda - "izvedite je u šetnju gradom" - što je Emily i napravila. Ako želite ovakav model, možete se upisati na listu čekanja - Miaou dostavlja u Hrvatsku, a cijene njihovih haljina kreću se oko 350 eura.

Linker
26. travanj 2024 15:23