Podsjetnik na ljeto

Street style inspiracija: Cvjetni modni dodatak koji ‘podiže‘ look u trenu

Procvjetalo je na ulicama Kopenhagena za vrijeme trajanja Tjedna mode - nosi se modni dodatak koji će u trenutku osvježiti i sasvim jednostavni look.

Prisjetimo se Harryja Stylesa na Brot Awards dodjeli, u crnom Nina Ricci odijelu s velikim dodatkom cvijeta koji je služio kao efektni ukras - pop zvijezda je postavila temelje za mikro modni trend koji će nam ovog kolovoza i početkom rujna služiti kao dobar podsjetnik na ljeto.

Vjerujemo da ste i primijetili - cvjetni detalji ove sezone su posvuda - na haljinama, cipelama, torbicama, a nose se i oko vrata, umjesto šala ili velike ogrlice. Takozvani "rosette" je modni dodatak koji se pojavio na modnim pistama u kolekcijama modnih dizajnera, dijelom je motiv ruže proslavila i trenutno popularna dizajnerica Magda Butrym, a 3D cvijeće na odjeći su predstavili i brendovi kao što su Blumarine, Prada, Dries Van Noten...

image

Cvijet se nosi kao ukras na cipelama, haljinama i kardiganima...

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Traper rosette oko vrata

VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Trenutno motiv cvijeća možete pronaći u dizajnerskoj i high street ponudi, kako na odjevnim komadima tako i u obliku detalja koji se veže oko vrata pa svakom looku daje romantičnu dozu. Glazbenica i influencerica Nika Turković nosila je cvjetni ukras od trapera, a kombinirala ga je s jednostavnom bijelom košuljom muškog kroja, što je sjajan modni spoj.

A na održanom Tjednu mode u Kopenhagenu, rosette smo vidjeli u različitim izvedbama: najčešće zavezan oko vrata, ispod sakoa, uz prsluk od tvida ili preko lagane jakne. Kombinirajte ga uz košulju ili bluzu, ili pak na jednostavnu bijelu majicu kratkih rukava. Oni od trapera posebno su traženi, a takav dodatak (trenutno rasprodan na web stranici) pronašli smo u ponudi Zare - uz još nekoliko primjeraka od različitih tkanina.

image

Street style s ulica Kopenhagena

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Osim oko vrata, predlažemo i dodatke oblika cvijeta koji se nose kao broševi - sasvim jednostavni modni detalj koji će napraviti stilsku razliku, a istovremeno ga nosimo kao podsjetnik na ljetne dane sada kada osjećamo da se približavaju oni rujanski.

image

Vrpca s ukrasnim cvijetom Zara (9,95 eura)/ choker s cvijetom Zara (8,95 eura)/ vrpca od trapera Bershka (7,99 eura)/ ukrasni konop s cviejtom Revolve (30 eura)/ ukrasni cvijet od organze Zara (15,95 eura)/ broš u obliku cvijeta H&M (11 eura)

PROMO
Linker
05. ožujak 2024 12:10