Glas struke

Badrić se prisjetila boljih vremena i ohrabrila: ‘Ne dozvolimo da se otuđimo... I ovo će proći‘

U sve težoj zdravstvenoj situaciji glazbenica je pozvala svoje pratitelje da svi zajedno pokažemo brigu za svoje sugrađane.

Naša pjevačka zvijezda Nina Badrić opet je progovorila o gorućoj temi koja je najveći prioritet cijele zemlje, ali i svijeta - pandemiji koja je u punom jeku. Pjevačica se ni nakon produljenog ljetovanja, naravno, neće vratiti na pozornice, no sada se prisjetila kako je to nekad izgledalo i poslala važnu poruku svojim pratiteljima.

"Ne tako davno sve je bilo drugačije. Ne dozvolimo da se otuđimo jedni od drugih. Sada je vrijeme da pokažemo brigu više nego ikada prije. I ovo će proći", poručila je Nina, uz fotografiju s koncerta. Glazbenica je pozvala na odgovornost i pridržavanje mjera, pokazavši strpljenje i razumijevanje za ozbiljnost situacije, iako je njezina struka jedna od onih koja je naviše na ekonomskom gubitku zbog cijele situacije.

Ovo nije prvi put da Nina preuzima na sebe ulogu glasa glazbene struke. Pjevačica se na ljeto zauzela za sve one "nevidljive" kolege koji rade na glazbenim događanjima.

'Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti', Ninin je komentar na neslanu šalu.

Badrić je u srpnju ove godine, kada je situacija s novozaraženima koronavirusom bila pod kakvom takvom kontrolom, podsjetila da od njezinog posla ne živi samo ona nego još najmanje 15 obitelji te da mnogi glazbenici u posljednjih pola godine jedva krpaju kraj s krajem.

Iako je kod većine obožavatelja ovaj istup izazvao suosjećanje, javila se jedna gospođa koja na svojoj plantaži krumpira u okolici Bjelovara ne može zadržati radnike - te je pjevačicu pozvala da dođe kopati. Taj je komentar izazvao buru reakcija, a Nina ga je kratko prokomentirala.

"Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti", podijelivši članak 'Cvrčak, mrav i krumpirište', s portala Ravno do dna, u kojem je detaljno objašnjena cijela problematika omalovažavanja umjetnika i umjetničkog rada.

Linker
20. travanj 2024 10:15