Opušteniji predsjednik

Biden društvene mreže koristi i kako bi se našalio: Opet pokazao da je totalno drugačiji od Trumpa

Predsjednik se našalio na činjenicu što i živi i radi u Bijeloj kući, pa ne mora kao ostali sugrađani putovati na posao, pogotovo u tenutku kad je Washington zabijelio snijeg.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden službeni predsjednički profil na Instagramu koristi već 11 dana. Prvu objavu podijelio je odmah nakon inauguracije: "Idemo na posao" - kratko je napisao uz svoj nasmijani portret. U nekoliko je idućih objava obilježio i najvažnije odluke koje je donio istog tog dana, a snažnu poruku poslao je i noseći medicinsku zaštitnu masku. Sad se, pak, američki predsjednik putem Instagrama odlučio malo i našaliti.

"Na ovakve dane, zahvalan sam zbog kratkog putovanja na posao", napisao je predsjednik SAD-a uz fotografiju na kojoj prolazi kroz vrt Bijele kuće dok je, kako je vidljivo na slici, u Washingtonu pao snijeg. Odjeven u crnu kožnu jaknu i kaki hlače, Biden je u ruci držao fascikl te je opet na licu imao zaštitnu masku. Mahnuo je svom fotografu u hodu i nastavio prema dijelu Bijele kuće u kojoj se nalaze poslovni uredi.

Čitajte i: Tradicija kojoj nisu mogli odoljeti! Nakon Trumpovih, Jill i Joe Biden vratili se na stare staze američke povijesti

Novi pravac

Ono što je znakovito kod novog predsjednika je činjenica da nosi zaštitnu masku, čak i na otvorenom. Kako je poznato, njegov prethodnik Donald Trump žestoko se protivio nošenju zaštitnih maski, a nije se predomislio ni nakon što je hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom.

Mnogi sugrađani zamjerili su Trumpu negiranje pandemije i nepoduzimanje svega što je moguće da zaštiti građane od virusa Covid-19 zbog kojeg je do sada preminulo 441.000 Amerikanaca.

Čitajte i: Projekt ‘vratimo životinje u Bijelu kuću‘: Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

Biden je krenuo graditi svoj mandat u dijametralno suprotnom smjeru. U desetak dana od inauguracije znatan dio svog djelovanja posvetio je upravo suzbijanju pandemije i ohrabrivanju ljudi, djelatnika koji se bore na prvoj crti zaraze.

"Posjetio sam Walter Reed prvi put otkako sam predsjednik, kako bih zahvalio našim radnicima s prve crte i članovima naših oružanih snaga. Nesebični, skromni i posvećeni služenju - ovi ljudi zaista predstavljaju najbolje od Amerike", napisao je Biden uz nekoliko fotografija snimljenih u tom medicinskom centru vojske.

Linker
20. travanj 2024 11:44