Getty Images
nove navike

Boris Johnson smršavio šest kilograma i priznao: 'Dok sam se borio s koronavirusom bio sam debeo'

Premijer Boris Johnson je svoju vlastitu borbu s prekomjernom težinom iskoristio kako bi pozvao Britance da poboljšaju svoju tjelesnu formu i uhvate se u koštac s pretilošću, rizičnim čimbenikom za oboljele od koronavirusa.

Boris Johnson iza sebe ima nevjerojatnu godinu prepunu uspona i padova. Odmah nakon što je dogovorio Brexit, zbog borbe s koronavirusom završio je na respiratoru i za dlaku izbjegao kraj, a onda je dobio prinovu sa zaručnicom Carrie Symonds.

LONDON, ENGLAND - MARCH 09: Prime Minister Boris Johnson and Carrie Symonds leave after attending the annual Commonwealth Day Service at Westminster Abbey on March 9, 2020 in London, England. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Getty Images

Zbog tog iskustva, kad nije znao hoće li se izvući, želi promjene. Inače, uživa reputaciju velikog gurmana koji ne odolijeva hrani i vinima niti u kasnim noćnim satima, ali je istovremeno u vrijeme kada je obnašao dužnost gradonačelnika Londona zagovarao korištenje bicikla za dolazak na posao, a također je uveo i "Borisove bicikle" za javnu upotrebu. Pretilost je nazvao "tempiranom bombom" s kojom se vlada mora obračunati.

LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 14: Britain's Prime Minister Boris Johnson and his partner Carrie Symonds stand outside the door of number 10 Downing Street as they thank the key workers who are working during the current lockdown on May 14, 2020 in London, United Kingdom. Following the success of  the
Getty Images

Premijer je na Twitteru priznao da je oduvijek htio izgubiti koji kilogram, ali da mu to baš i nije uspijevalo, sve dok se nije zarazio novim koronavirusom."Kada sam završio na intenzivnoj njezi jer sam bio jako bolestan, imao sam previše kila i da vam pravo kažem, bio sam debeo", priznao je Johnson.

LONDON, ENGLAND - JULY 21: Prime Minister Boris Johnson arrives at the Foreign and Commonwealth Office (FCO) in London, ahead of a Cabinet meeting to be held at the FCO, for the first time since the lockdown on July 21, 2020 in London, England. The meeting in the FCO will take place in a ventilated room in the Foreign Office large enough to allow ministers to sit at least one metre apart. (Photo by Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Osim zdrave hrane, njegov novi režim uključuje i lagano jutarnje trčanje.

Johnson se često izrugivao s "dadiljanjem" države i nada se da nove zdravstvene mjere nisu "previše docirajuće" već da radije predstavljaju poticaj Britancima da se dovedu u formu.

Nove vladine mjere osmišljene kako bi ljudi smanjili svoju težinu uključuju zabranu televizijskog i internetskog oglašavanja brze hrane prije devet sati navečer, čime bi se stalo na kraj 'junk' hrani i praksi "platite jedan, drugi obrok je besplatan".

Također bi se na jelovnicima velikih restorana označavao broj kalorija u jelima, a moguće je da će i alkoholna pića biti na udaru mjerača kalorija.

Sam premijer je nakon što je prebolio Covid-19 odlučio smanjiti tjelesnu težinu i do sada je izgubio šest kilograma. Naime, Johnson je reagirao na upozorenja liječnika da pretile osobe koje su oboljele od Covida-19 imaju teži oblik bolesti i pod povećanim su rizikom od smrti.

LONDON, ENGLAND - JULY 24:  (Alternate crop of #1227758502) Prime minister Boris Johnson wears a face mask as he visits Tollgate Medical Centre in Beckton on July 24, 2020 in London, England. (Photo by Jeremy Selwyn - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Više od 60 posto Britanaca ima prekomjernu težinu ili su pretili, a od njih su u Europi jedino deblji stanovnici Malte.

Čitajte i:

Boris Johnson postao otac po šesti put! 24 godine mlađa zaručnica rodila sina

Boris Johnson pušten iz bolnice: Liječnicima preko videa zahvalio što su mu spasili život

Životna bitka! Boris je bio 'zlatni' klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

Linker
14. travanj 2024 06:15