Blogerica i pokretačica projekta 'Čitaj knjigu' u svojoj obožavanoj vikendici
 Matija Djanjesic / Hanza Media
Beauty navike i savjeti

Alis Marić iskreno: 'Otkako sam izašla iz menopauze, osjećam se fantastično!'

Autorica projekta "Čitaj knjigu", koja svima savjetuje čitanje za prevladavanje krizne situacije, otkriva koju bi fazu svog mladenačkog izgleda najradije zaboravila te zašto se u 59. godini osjeća ljepše i bolje nego ikad.

Otkako sam izašla iz menopauze, mogu reći - osjećam se fantastično! I koža mi se promijenila na bolje, jer je sjajnija, zdravija i izgleda bolje nego ikad, a u mladosti je bilo dana kad sam je mrzila zbog prištića i mitesera. Prije nisam toliko pažnje posvećivala njezi, no sad dan počinjem detaljnim čišćenjem lica micelarnom vodom i nježnim tekućim sapunom, potom nanosim kremu Vichy Slow Age, a navečer balzam za suhu kožu Nuxe ili uljni serum. Kreme su mi jako važne, pogotovo sada u izolaciji jer ne mogu podnijeti osjećaj zatezanja i suhoće.

Sunce za jačanje imuniteta

Najviše se promijenio moj odnos prema make-upu: kao djevojka sam se rijetko šminkala i nisam koristila puder, a danas mi je make-up svakodnevica. Zapravo, ovih dana mi je sve to na drugom mjestu. Odlazim u prirodu, hodam i pazim da mi se mišići ne ulijene. Ponekad nanesem tekući puder Guerlain Essentiel koji obožavam, a živim za dan kada ću otići u svoju kuću na moru - iskoristit ću to vrijeme da suncem svoj imunitet opet dignem na potreban nivo i pripremim se za zimu.

Jadranovo, 250719.
Dom blogerice.
Alis Maric u svom omiljenom kutku dok radi.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / Hanza Media
Blogerica i autorica projekta "Čitaj knjigu" ljeta provodi u svom domu u Jadranovo, gdje puni energiju za zimu i nove projekte

Godine vjernosti

Osamdesetih je u modi bio minival i svi smo bili kovrčavi. Imala sam i smeđu kosu, a onda sam kao studentica prava - postala plavuša. Već 30 godina bojim kosu u istom frizeraju, a to je Tony u zagrebačkoj Teslinoj ulici. Prvi put nakon toliko godina morat ću to napraviti sama, kod kuće: naručila sam putem weba boje Keune i jedva čekam da se suočim sa svojim frizerskim vještinama. Ako ne bude dobro, možda ovo razdoblje iskoristim za radikalne promjene, da pustim sijede - kao glumice Judi Dench ili Helen Mirren.

Zagreb, 031218.
Alis Maric, autorica portala Citajknjigu, fotografirana u svom domu.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Knjige su najveća strast - Alis jednako vremena čitaju posvjećuje i u vikendici i u svom zagrebačkom domu

Strasti koje život znače

Moje su dvije najveće strasti čitanje i putovanja - knjige mi u ovoj situaciji mnogo pomažu. Preporučujem svima da sada više čitaju distopiju jer u tim knjigama piše mnogo o ovome što nam se trenutačno događa. To su George Orwell, Margaret Atwood, Douglas Adams. Pratim sve oko ove krizne situacije s koronom. Volim razumjeti zašto se nešto događa i na neki način dobiti potrebna objašnjenja. A putovanja? Srećom, prije svega ovoga bila sam sa suprugom na zimovanju u Sloveniji i Austriji i napunila baterije. Trebala sam u travnju ići u Baskiju, ali sada je to nemoguće. Putovanja neko vrijeme neće biti jer je i avionski promet stao. Nećemo više juriti po svijetu, sve može pričekati.

Čitajte i:

Nevjerojatna dosjetka Zagrepčanke: S veseljem odlazim u Remetinečki zatvor

Hygge na lički način: Mnogi su bili skeptični, no nije se dala spriječiti u odluci da promijeni život

VIDEO/ Žena zbog koje je nastao najduži red na Interliberu: Martina Mlinarević ostala bez riječi u Zagrebu

'Ženska priča' - Influenceri o hejterima na Instagramu: ''Opcija 'block' je pola zdravlja''

Linker
18. travanj 2024 08:46