Ilustracija oca i sina
 iStock
Slavi se Dan očeva

Dirljive riječi našeg slavnog reportera: 'Biti dio njegova života je predivno i teško opisivo'

Danas je dan kojim se slavi očinstvo. Jedna od najvažnijih životnih uloga u Hrvatskoj se slavi na blagdan svetog Josipa. Povodom njega, slavni očevi otkrili su nam koliko ih je ova uloga promijenila te kako provode ove dane sa svojom djecom.

Očevi danas slave svoj dan. Dan koji slavi očinstvo u Hrvatskoj se obilježava 19. ožujka, na blagdan svetog Josipa. Inače, Dan očeva slavi se od 1908. godine, počeo se slaviti u SAD-u nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo više od 250 očeva. Kći jednog od njih zamolila je nakon gubitka oca lokalnog pastora da održi misu za sve njih. Obilježavanje Dana očeva otad se proširilo diljem SAD-a, a nije dugo trebalo i da se proširi na cijeli svijet. Ne slavi se, ipak, u cijeloj svijetu isti dan. Hrvatska ovaj datum ima vezano na kršćansku tradiciju.

Dan očeva lijep je način da djeca zahvale svojim roditeljima na svemu što im pružaju, ali i da sami roditelji zastanu te se zahvale na blagoslovu koji im je pružen darom roditeljstva.

Očinstvo mi je dalo snažan osjećaj emotivnog uragana koji se dopunjuje i iz dana u dan je sve snažniji.

Poznati RTL-ov reporter Boris Mišević nedavno je zaplivao roditeljskim vodama, sa suprugom Ana Mari i sinom Aleksandrom čini pravu malu, složnu obitelj. Očinstvo mu je, priznaje Boris za Gloria.hr, dalo puno. "Nije me promijenilo karakterno, no dalo mi je puno. Dalo mi je snažan zamah samopouzdanja i mirnoće. Dalo mi je jednu novu razinu svijesti o životu i prioritetima. Sa suprugom i sinom sam bio tjedan dana na odmoru i provodili smo 24 sata dnevno zajedno", priča nam Mišević.

Privatni album
Ana Mari Mišević sa svojim sinom u igri

Nakon završene Školice za posvojitelje, domaći reporter i supruga otkrili da su postali roditelji dječaka

Teško mu je opisati svu sreću i veselje s dječakom. "Najljepši je osjećaj onaj kada zaspemo svi zajedno i skupa se probudimo. Ili recimo kada Aleksandar usred noći traži svoju "kuku", odnosno flašicu s vodom, nakon koje samo padne natrag u san... Kad se igramo i smijemo na sve... S njim je najsnažniji mogući vrtlog života koji te uči i gradi iz dana u dan. Sve je predivno i teško opisivo", zaključuje reporter RTL-a koji ovih dana ima pune ruke posla.

Privatni album
Reporter se sjajno snašao u ulozi oca, a s malenim obitelj obavlja sve svoje obaveze i rituale

Najteže dane prošao je uz najbliže: 'Kad se dogodi nešto loše, nekako se na prvu uvijek instinktivno zatvorimo i povučemo'

Eva je svom tati Saši Lozaru stigla baš na današnji datum

Dvostruko je slavlje za Dan očeva u obitelji glazbenica i voditelja Saše Lozara. Upravo je na današnji datum Saša dobio svoju mezimicu Evu, a njegov svijet tada se promijenio u cijelosti. Priznao je to Lozar u razgovoru za Gloria.hr i otkrio nam kako proteklih dana s curicom provodi vrijeme.

"Za mene je očinstvo jedna od najboljih stvari koja se može dogoditi muškarcu. Eva je u meni otvorila neki sasvim novi pretinac u srcu. Pretinac za koji nisam znao da postoji. Jako smo povezani i dijelimo sve, ali zbog tempa nismo toliko zajedno koliko bih možda htio. Trenutno zbog cijele ove situacije smo više zajedno nego inače, ali pokušavam je ne previše opteretiti lošim vijestima. Čak smo i uspjeli proslaviti rođendan, nas troje. Probudili smo ju s nekakvom improviziranom tortom i svjećicama i na tren zaboravili na vanjski svijet", ponosan je i sretan glazbenik zbog svoje obitelji.

Glazbenik Aljoša Šerić sa svojom Lunom provodi puno vremena

Obitelj je njegova jezgra i siguran svijet, sa suprugom Marinom i kćerkicom Evom pravi je tim. Slično je stanje i kod glazbenika Aljoše Šerića. Sa suprugom Antonijom ima kćerkicu Lunu, a tata i kćer posljednje tjedne posebno se često i puno druže. Naime, odnedavno se Aljoša odlučio posvetiti samo glazbi, a mama Antonija ostala je pri dnevnom radnom ritmu. Stoga u čarima očinstva Šerić uživa i više negoli je to prije bio u priči.

Antonia i Aljoša Šerić: 'Na odmoru volimo kužinavati, ne pojedemo ručak, a već razmišljamo što ćemo pripremati sutradan'

"S obzirom na to da se od veljače bavim samo glazbom, ispalo je da samo mama ima dnevni posao pa trenutno s Lunom provodim dane. Imamo neki svoj raspored, ušemili smo se, idemo bar par sati u šetnju, izbjegavamo dječja igrališta, gledamo crtiće i zapravo najviše vremena provodi slažući puzzle, u takvoj je fazi", otkriva Aljoša.

Bruno Konjevic / Hanza Media
Aljoša i Antonija Šerić s kćerkicom Lunom na predstavljanju rezultata rada skladatelja u vrtu Likovne Akademije

Njezinim rođenjem otkrio je, dodaje, što mu je najvažnije u životu. Prioritet je stigao s Lunom - i to je jedino bitno. "Shvatio sam da je jedna od najvrjednijih stvari u životu osmijeh naše kćeri, možda i jedno važno", zaključio je slavni glazbenik i tata.

Goran Mehkek / Hanza Media
Bruno Šimleša sa svojom suprugom i kćerkicom 2016. godine na plenumu pred Filozofskim fakultetom

Bruno Šimleša vježba, a mezimica Anabela zamijenila je benč

I mezimica sociologa i autora Brune Šimleše sa svojim tatom provodi puno vremena. Bruno za Gloriju objašnjava da je tome tako zbog prirode njegovo posla. Freelancer je pa time s djevojčicom može provoditi više vremena nego što je to slučaj kod ostalih. "Freelancer sam pa smo i prije bili dosta vremena zajedno tijekom dana, ali ovih dana je ipak drugačije. Orijentirani smo još više jedni na druge, svaki dan padne šetnja u brdima, zajednički film ili badminton... Nastojimo što više biti na zraku, ali samo nas troje... Minimalizirani su kontakti s drugima i zasad smo odlično, no pitajte nas za dva tjedna", otkrio nam je Šimleša o vremenu koje provodi sa suprugom Majom i njihovom jedinicom.

Bruno Šimleša o novim bračnom trendu koji se širi Hollywoodom: 'Mnogima to zvuči neobično, ali ima mnogo većih problema'

Da ne bi zanemario tjelovježbu u vremenu zatvorenih teretana, Anabela je tati poslužila i kao sjajan "rekvizit". Da ne duljimo, pogledajte preslatki video.

Linker
24. travanj 2024 01:49