Profimedia
Potpuno iskreno

Justin Timberlake za Gloriju: 'Nakon što postaneš otac, ne možeš se pretvarati da si nedodirljiva zvijezda'

Američki glumac i glazbenik, koji se tijekom pandemije povukao na osamu sa suprugom Jessicom Biel i sinom Silasom, samo za magazin Gloria govori o najnovijoj ulozi u animiranom filmu ‘Trolls World Tour’, ljubavi na prvi pogled i poniznosti koja je potrebna da bi veza opstala.

Da se nije dogodila pandemija koronavirusa, glumac i glazbenik Justin Timberlake (39) ove bi dane provodio putujući po cijelom svijetu i promovirajući animirani film “Trolls World Tour”, u kojem je posudio glas glavnom liku. No, svi planovi su propali pa nastavak hita “Trolovi” iz 2016. nije imao ni premijeru u kinima, već je dva dana bio prikazivan u američkim internetskim videotekama - a animacijski studio DreamWorks navodi da je ostvario odličan rezultat.

Profimedia
Timberlake je u crtiću o trolovima glazbenicima posudio glas Granku, a Anna Kendrick - Lali.

Timberlake se u međuvremenu povukao na svoj ranč u Montani, u izolaciju sa suprugom, glumicom Jessicom Biel, i 5-godišnjim sinom Silasom.

- Sretni smo što smo mogli otići na mjesto gdje nije problem držati razmak od drugih ljudi. A zajedno možemo izaći iz kuće i prošetati prirodom. Čudna su ova vremena - rekao je Timberlake, kojem je zapravo dobro došao prinudni odmor.

Suludi ritam šoubiznisa

Od djetinjstva, naime, podnosi suludi ritam šoubiznisa: 1992. je ušao u ekipu dječje hit-emisije “The All-New Mickey Mouse Club” zajedno s Britney Spears i Ryanom Goslingom, da bi svjetsku slavu postigao s grupom N’SYNC, prodao više od trideset milijuna primjeraka albuma uz brojne uspješne singlove, a njegovi filmovi, poput komedije “Zločesta učiteljica” i “Veza bez obveza”, bili su veliki holivudski hitovi.

MICKEY MOUSE CLUB, (clockwise from upper center) Nikki DeLoach, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Britney Spears, Ryan Gosling, T.J. Fantini, Tate Lynche, 1989-1994., Image: 99008313, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Buena Vista Pictures/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia
Buena Vista Pictures/courtesy E
Mickey Mouse klub iznjedrio je brojne zvijezde: Nikki DeLoach, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Britney Spears, Ryan Gosling, T. J. Fantini i Marque Lynche, koji je tragično završio.

U filmu “Trolls World Tour” opet glumi simpatičnog trola Granka, koji ovaj put shvaća da njegovo pleme nije jedino, već postoje i druga glazbeno darovita plemena. O filmu koji će nakon pandemije doći u hrvatska kina, ali i obitelji i karijeri, razgovarali smo u DreamWorks kampusu u Los Angelesu, samo nekoliko dana prije nego što su prekinuti svi letovi iz Europe u Ameriku i dok se još nije znalo da će svijet uskoro izgledati potpuno drugačije.

Što vam se toliko svidjelo kod trola glazbenika da ste se odlučili vratiti i u nastavku?

- Divno je biti dio nečega što ljudima nudi toliko pozitive. Naviknuo sam se na to da me prepoznaju na ulici, šapću i pokazuju na mene, pa iako to ponekad zna biti zamorno, drago mi je kad roditelji govore djeci: “Hej, ovo ti je Granko”. Drugi je film možda još i važniji jer kroz njega promičemo ideju inkluzivnosti, da ćemo svi biti sretniji i zadovoljniji prihvatimo li međusobne različitosti. Pogotovo je to važno za klince. Mi odrasli imamo svoje mehanizme, ali petogodišnjaka jako boli kad ga vršnjaci odbijaju jer je drukčiji od drugih. Zato mi je važno da djeci pokažemo kako nije loše biti različit.

Zašto su trolovi rockeri negativci?

- Poigravali smo se brojnim glazbenim žanrovima, ali rock je najzabavniji za zlikovce. Sam rock nije zlo, no zlikovci su najopakiji i najzabavniji kada se izražavaju kroz njega.

Može li novi singl “Just Sing” ponoviti uspjeh pjesme “Can’t Stop The Feeling” iz prvog filma?

- Nadamo se da može. Na soundtracku ona zvuči odlično, svi naši stilovi uklopljeni su u jednu cjelinu i vjerujem da će se ljudima svidjeti. Ipak, prava verzija je u filmu, gdje kroz različite glazbene žanrove slavimo brojne različitosti. Dugo smo radili na toj pjesmi, a sve kako bismo postigli tu atmosferu zajedništva brojnih žanrova.

- Ridgedale, MO - 04/27/2019 - Bass Pro Shops Legends of Golf at Big Cedar Lodge

-PICTURED: Justin Timberlake, Jessica Biel with son Silas
-, Image: 430697629, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia
MICHAEL SIMON / INSTAR Images / Profimedia
S 5-godišnjim sinom Silasom i suprugom Jessicom Biel.

Kako se vašem sinu sviđaju trolovi?

- Obožava prvi film. Neki dan smo gledali i “Tolls World Tour” pa čim se pojavio Granko, povikao je: “Evo tate”. Divan je to osjećaj. Iako, Granko mu i nije najdraži lik. Više voli Lalu.

Biste li za sebe rekli da ste pjevač ili glumac?

- Iskreno, ne znam. Nikad tu nisam volio birati. Kada bih previše o tome razmišljao, sigurno bih povlačio pogrešne poteze u karijeri pa zato najčešće odlučujem instinktivno. Kad sam bio mlađi, glazba mi je bila mnogo prirodnija, a više sam se trebao truditi oko glume. Možda sam zato toliko i zavolio filmove, jer sam mnogo radio na tome.

Zašto tako rijetko prihvaćate nove filmove?

- Izuzetno sam ponosan na svoje dosadašnje uloge pa mi se čini da to moram poštivati i ne upropastiti lošim budućim odabirima. Isto kao s albumima. Uvijek imam niz projekata koje paralelno razvijam, a kad će koji biti gotov, ne ovisi uvijek o meni, ali mu se u potpunosti predam tek kada osjetim da je došlo vrijeme da ga završim. Važno mi je da mogu biti osoba koja u svakom trenutku može reći da voli svoj posao. Ne osjećaju se svi tako.

, Image: 370517881, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia
Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia
S dečkima iz svog nekadašnjeg benda NSYNC.

Koliko vam je važna moda?

- Kao i glazba i film, moda je način izražavanja. Kada odaberem odjeću i izađem na ulicu, to je također način na koji mogu pokazati tko sam. Nikada nisam skrivao da volim visoku modu. Mislim da to i nije problem, jer većina svjetskih dizajnera danas crpi inspiraciju iz ulične mode, tako da je možete nositi svakodnevno. Ujedno, modna pravila su se promijenila, možete birati različite stilove i sve prolazi.

Uz koju ste svoju pjesmu najviše vezani?

- Sve su mi jednako posebne. Uostalom, ja sam s pjesmom završio kada je napišem. Nakon toga ona pripada publici, a ja prelazim na novu.

A sramite li se koje?

- Ne. Neke od njih danas ne bih napisao zato što se drugačije osjećam, ali nijednu pjesmu nisam objavio, a da nisam bio sto posto siguran u nju.

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

- Vjerujem da postoji ta kemijska reakcija koju osjetite kada neku osobu vidite prvi put. Je li ta kemijska reakcija dovoljna za dugačku i zadovoljavajuću vezu - to je sasvim drugo pitanje.

Što onda održava vezu?

- Poniznost. Volja da saslušate i uvažavate osobu koja je uz vas.

WEST HOLLYWOOD, CALIFORNIA - FEBRUARY 03: (L-R) Justin Timberlake and Jessica Biel pose for portrait at the Premiere of USA Network's
Getty Images
Justin i Jessica Biel uspjeli su prevladati bračnu krizu nakon nedavnog skandala zbog njegova flerta s filmskom partnericom Alishom Wainwright.

Jesu li žene emotivnije od muškaraca?

- Nema pravila. I muškarci mogu biti jako emotivni. Žene su ipak superiornije muškarcima jer imaju mnogo više empatije prema ljudima i životinjama te svijetu u kojem živimo. Zato i jesu mame. Čini mi se da nama muškarcima to nedostaje, da jednostavno nemamo tu širinu. No, to je ipak tema za jedan sasvim drugačiji i mnogo dulji razgovor.

Smatrate li da ste vi empatična osoba?

- Teško je biti dobar glumac ako u sebi nemate barem trunku osjećaja i razumijevanja za druge. Tako da se nadam da imam dovoljno empatije, iako sam svjestan da se to mijenja od dana do dana.

Je li teško opstati u svijetu šoubiznisa, gdje ste stalno okruženi ljudima koji žele nešto od vas?

- Meni nije. U mojoj su blizini samo osobe koje bi tu i trebale biti. Ne očekujem da drugi rade ono što mogu i sam. Kada sam u Los Angelesu, volim sam voziti auto. Kada sam u New Yorku, ulicama šećem bez tjelohranitelja. Ne smeta me ako me netko zaustavi i želi porazgovarati sa mnom, sve dok se ljudi pristojno i obazrivo ponašaju. Uostalom, nakon što postanete otac, krenete mijenjati pelene i brisati djetetovu guzu, više se ne možete pretvarati da ste nedodirljiva zvijezda. Shvatite da je briga za obitelj prava stvarnost.

Veselite li se ili strepite od ulaska u četrdesete?

- Zadovoljan sam sa sobom. Starenje je neizbježno i ne možete ga zaustaviti, niti biste trebali pokušavati. Ne bih volio ponovno imati dvadeset godina. Više se veselim budućnosti i zamišljam kakav ću biti za desetak godina. Uostalom, mladost najčešće i nije pitanje godina i izgleda, već duha.

Čitajte i:

Imali su gadan prekid, a sada si tepaju bez kočnica: Izgleda da vrijeme stvarno liječi sve

Pomućena bračna sreća: Justin Timberlake i Jessica Biel ne smiju se kao nekad, razlog zna cijeli svijet

Skandal ipak bio previše? Glumica više ne nosi vjenčani prsten, povukla se u sebe i jako je razočarana

Linker
20. travanj 2024 05:35