Instagram / ddp USA / Profimedia
Pravna drama

Lindsay Lohan uzela predujam, a nije napisala knjigu: Izdavač htio njene dnevnike, sada je tuži

Glumica koja je prošla teška vremena s ovisnosti i rehabilitacijama, prije šest godina dobila je ponudu da napiše autobiografiju. Poznati izdavač je ciljao na njezine dnevnike koje je vodila za vrijeme rehabilitacije te joj dao pozamašni iznos unaprijed, no Lohan nikad nije dostavila rukopis...

Glumica Lindsay Lohan (34) suočena je s neugodnom tužbom, tuži ju izdavač zato što je uzela novac, a nije isporučila rukopis koji je obećala. Glumica je 2014. potpisala ugovor s izdavačkim divom HarperCollins, kako se tvrdi u sudskim dokumentima, nije ispoštovala stavku po kojoj je trebala napisati rukopis, kompanija ju sada tuži za iznos od 365.000 dolara (oko dva milijuna i 315 tisuća kuna).

Iz izdavačke kuće tvrde da su upravo taj iznos dali Lohan kao predujam, a od nje nikada nisu dobili obećanu knjigu. Glumici su ponudili i produljenje roka, nakon što je propustila ispoštovati prvi rok.

Također tvrde da su kontaktirali članove Lohaninog tima i tim putem obavijestili glumicu da će joj ugovor biti raskinut te da će HarperCollins zahtijevati pun iznos predujma. Uz taj iznos, naravno, Lohan bi trebala platiti legalne i sudske troškove.

Ni tada nisu vjerovali da će napisati

Lindsay Lohan je u ožujku 2014. navodno ponuđen milijun dolara da napiše svoje memoare. Urednici su pretpostavljali da će Lohan bazirati svoj rad na dnevnicima koje je vodila tijekom rehabilitacije, ali glumica nikad nije napisala svoju knjigu. Ugovor je potpisan nakon što je emitirana reality emisija Lindsay na OWN - mreži Oprah Winfrey. Tamo je prikazana glumičina borba da ostane trijezna i pokušaji da se ponovno počne baviti glumom.

"To je više - manje autobiografija, ali imala je minimalan broj stranica", svojedobno je izvor rekao za američke medije. Tada se tvrdilo kako je Lohan tražila pet milijuna, ali izdavač se bojao da neće završiti projekt.

"Prvotno je bilo interesa, ali svi su se povukli. Zbog zabrinutosti da glumica neće isporučiti obećano", pisalo se prije šest godina. Očito je da su korporativni predosjećaji bili u pravu, ali su svejedno posrnuloj glumici dali izdašan predujam, kako bi došli do njezinih dnevnika - što im ona ipak nije dala. Je li to zbog nove loše faze glumice ili zato što nije našla inspiraciju u pisanju o teškim vremenima, tek ćemo saznati.

Pročitajte i:

Ni ona nije odoljela ružnim tenisicama za koje jedva čekamo da padnu u zaborav

Sve ih je prošla pa zna što radi: Lindsay Lohan otkrila svoju novu strast

Lindsay Lohan je sve iznenadila modnim odabirom za plažu

Skrbništvo nad Britney Spears sada traži njezina majka! Širi se pokret o 'oslobođenju' pjevačice

Linker
20. travanj 2024 18:20