Vedran Peteh
Vikend šaputanja

Marko Kutlić pet je godina ignorirao simptome: 'Sam sam si kriv što sam završio na operaciji'

Nakon što je zbog nesnosnih bolova završio na operaciji ramena, zagrebačkom pjevaču oporavak nije teško pao jer će sada imati više vremena za sinove Petra i Pavla i djevojku Nelu.

Otkako je prošlo ljeto pokorio radiopostaje hitom "U zagrljaju spašeni", zagrebački glazbenik Marko Kutlić (24) gotovo da nije imao slobodnog dana. Kraj godine dočekao je s debitantskim albumom i prvim samostalnim koncertom u Tvornici kulture, a užurbanim tempom nastavio je i u 2020. Za dvije pjesme osvojio je dvije Cesarice u kategoriji hita mjeseca, a samo nekoliko dana kasnije pobijedio je i na Zagrebačkom festivalu. Stoga su se mnogi zabrinuli kad je početkom veljače nestao sa scene. Razlog je otkrio prije nekoliko dana, na zagrebačkom koncertu u čast skladatelja Tomislava Mrduljaša, na kojem je, umjesto s gitarom u ruci, nastupio s udlagom oko ruke.

"Prije desetak dana operirao sam desno rame. Posljednja dva mjeseca trpio sam nesnosne bolove, napor mi je predstavljalo čak i odijevanje jer desnu ruku više nisam mogao podignuti. Operirao me dr. Nikola Čičak i zahvat je prošao bez ikakvih komplikacija, tako da sam u bolničkoj postelji proveo samo par dana", kaže Marko za Gloria magazin, kojem ovih dana stižu brojne poruke za što brži oporavak.

S djevojkom živi od kraja prošle godine

Jedan od trenutačno najpopularnijih mladih glazbenika priznaje da je sam kriv što se doveo u tako teško stanje jer je operacijski zahvat odgađao punih pet godina. Rame je ozlijedio još 2013., na satu tjelesnog dok je bio srednjoškolac. Tad je prošao bez operacije, iako ga je liječnik upozorio da bi mu mogao puknuti zadnji labrum.

Vedran Peteh

"Dakako, prošlog ljeta to se i dogodilo. No, kako sam tada dovršavao album, operaciju sam opet odgodio", nastavlja Marko, kojeg sada čeka višemjesečni oporavak. Prvih nekoliko tjedana rame mora strogo čuvati i od najmanjeg opterećenja. Ne smije čak ni svirati gitaru ili voziti automobil. Osim pomoći obitelji, najveći mu je oslonac djevojka, pjevačica Nela Đinđić, s kojom živi od kraja prošle godine. Zaljubili su se na snimanju HTV-ovog showa "A strana" i otada su nerazdvojni.

Plavookom pjevaču posebno je teško što će morati uzeti stanku od nastupa, no mali odmor od estrade ne mora ga brinuti jer opet ima hit.

Njegova skladba “Samo nek’ je ona sretna”, s kojom je nedavno pobijedio na Zagrebačkom festivalu, već je dva tjedna na vrhu hrvatske diskografske top ljestvice HR Top 40.

Izgubio na kilaži

"Za većinu svojih pjesama osobno sam napisao glazbu. Uz gitaru pomalo sviram i klavir kojem me podučava Nela. Za razliku od mene, ona je pohađala glazbenu školu, a naš kućni pianino kupio sam joj za 23. rođendan", kaže Marko Kutlić, koji je uzoran pacijent. Kroz koji tjedan trebao bi krenuti na fizikalnu terapiju, a do tada kod kuće mora izvoditi lagane vježbe za šaku.

Vedran Peteh

Nakon operacije znatno je izgubio i na kilaži. Iako mu njegova Nela kuha sve što poželi, od juhica do variva, nema dobar apetit.

"To i nije loše, s obzirom na to da sam se posljednjih nekoliko mjeseci udebljao 15 kilograma. Prije odlaska u bolnicu imao sam 100 kilograma, što je puno na mojih 187 centimetra visine. Udlagu bih trebao skinuti polovinom ožujka, no treninzima ću se vratiti za šest mjeseci - otkriva Marko, dodajući da kondiciju trenutačno održava šetnjama po Maksimiru te igrajući se sa sinovima Petrom (4) i Pavlom (2), koje je dobio u bivšem braku. - Sinovi su mi najveća životna radost. Nema mi ništa draže nego kad razgovaramo poput trojice prijatelja", kaže Marko Kutlić, koji se samo zbog sinova raduje poduljem bolovanju. Nakratko će ga prekinuti krajem mjeseca kad će nastupiti u zagrebačkom klubu Maksi.

Pročitajte i:

Linker
06. travanj 2024 03:40