Vjekoslava lakše radi kad je kraj nje Mika...
 Saša Burić
Težak pasji život

Otkrivamo tko je prava kraljica obitelji Huljić: 'Kad je mama na putu, obje budu posebno žalosne'

Cijela obitelj Huljić uhodani je glazbeni pogon. Vjekoslava i Tonči stoje iza nekih od najvećih domaćih hitova, Ivan također piše za brojna glazbena imena, a Hana je odlučila i sama zaploviti glazbenim vodama, zato ne čudi da i njihov ljubimac obožava glazbu, a posebno 'pjeva' kada njihovim domom zasviraju visoki tonovi. Hana nam je ispričala kakav tretman ima njihova kraljevska pudla i zašto je ona centar njihovog svijeta...

"Mika je ljubimica cijele obitelji, prava anti-stres terapija. Nerazdvojna je od moje mame, tako da ju ostatak obitelji mora tu i tamo ukrasti od nje. Ona traži samo puno igre, tako da se i svaki naš pokušaj da nešto pojede, može odviti kroz igru", otkriva nam Hana Huljić koja je nedavno objavila dvije pjesme. Jednu na hrvatskom jeziku "Sedmo nebo", a drugu na engleskom jeziku pod nazivom "Birthday".

Vojan Koceić
Novi spot za pjesmu "Sedmo nebo" snimao se u splitskom botaničkom vrtu.

Kad ti je do nečeg stalo, ništa nije teško

"Da ne živim u Hrvatskoj, pjevala bih samo na engleskom jeziku. Ovako uvijek radim dupli posao, te svoj originalni tekst koji uvijek pišem na engleskom, pokušavam tematski približiti na hrvatski. Nije jednostavno jer je teško ostati u okvirima istih motiva, a da zvuče relativno pjevno. To je onda dupli posao i kod snimanja videa, svaki kadar moramo ponavljati duplo i truditi se snimiti to na isti način. Ali eto, kada mi je do nečega toliko stalo, onda mi nije ni toliko teško", kaže Hana koja dodaje da i njihov ljubimac pjeva.

Često, kaže od Mike ne može pjevati, jer čim čuje klavir i visoke tonove, i ona počne glasno zavijati. A posebno je osjetljiva na zvuk usne harmonike. Mika se šeta svaki dan jer ukućani vole puno hodati, iako u šetnju voli ići jedino kad joj se kaže da "idemo kod bake".

"To joj je najdraži izlazak", dodaje Hana koja je uvjerena da njihov, kao i svaki kućni ljubimac ima - terapeutski učinak.

Saša Burić
Vjekoslava i Mika su nerazvojne i tuguju ako nisu zajedno...

Njih dvije imaju posebnu vezu

"Kad uđete u stan umorni ili neraspoloženi, njeno veselje i ljubav kojom vas obaspe sve to nekako odnese. Još kad je tako mekana... Uvijek mi nedostaje kada sam na putu. A kod nas je uvijek netko na putu, pa su najčešći pozivi vezani za pitanje: "Što Mika radi?". Kada je mama na putu, onda obje budu posebno žalosne. Kada sam ja bila na putu dva mjeseca, toliko mi je nedostajala da bih znala držati mekani čupavi džemper kao zamjenu i uhvatiti se kako joj tepam, onda bih se sama sebi i nasmijala. Mislim da to mogu shvatiti svi koji imaju ljubimce, drugima je to čudno", dodaje Hana.

"Obožava kavu i svaki dan moli za nju, pa joj tu i tamo damo malo pjene", smije se.

Zbog zdravstvenih tegoba njena Mika mora jesti isključivo određenu hranu, a propisane pseće kuglice pojede samo kad joj se u igri bacaju jedna po jedna, ili kad glumite da ćete joj ih ukrasti, ali Mika ima i neodoljivu ovisnost.

Spica / Zagreb 30.12.2019. / foto: Davor Matota / Hana Huljic i pas Mika
Davor Matota

Nedavno smo Hanu vidjeli i na špici kako je modno usklađena sa svojom Mikom.

"A ne, ne usklađujem se modno s njom, jaknice joj oblačimo isključivo zato što joj je uvijek hladno. Ima ih, jer ih često progrize, pa joj moramo svako toliko nabaviti novu. Najdraža mi je njena oprava pčelice", zaključuje Hana kojoj je jako teško provesti duže vremena na jednom mjestu jer je nemirnog duha.

Spica / Zagreb 30.12.2019. / foto: Davor Matota / Hana Huljic i pas Mika
Davor Matota
Hana i Mika u šetnji zagrebačkom špicom.

Više vremena za njih dvije

Međutim, iako je planirala neka putovanja baš ovo ljeto, ne zna hoće li se to realizirati zbog trenutnog stanja u svijetu zbog koronavirusa kada je svijet postao velika karantena.

"Bilo da putujem na dva mjeseca ili tri dana, kufer nekako uspijem napuniti gotovo jednakom količinom odjeće. Volim biti spremna na sve vremenske prilike i prigode, pa se on brzo napuni. Pa svejedno uvijek imam osjećaj da pored svega opet nisam ponijela baš ono nešto sto mi sada treba. Ah, žene...", zaključuje. Ako ništa drugo, postoji barem jedna dobra stvar u tome, a ta je da će više vremena biti sa svojom četveronožnom ljubimicom.

Linker
11. travanj 2024 19:17