Ljiljana Nikolovska
 Arhiva / Hanza Media
Tonči se svih prisjetio

Sudbine i putevi pjevačica "Magazina": Prve dvije potpuno su se povukle, okružuje ih pravi misterij

Tonči Huljić prisjetio se na svom Instagramu svih pjevačica "Magazina" - od 1979. godine do danas kroz bend je prošlo sedam divnih i talentiranih dama.

Slavni hrvatski skladatelj i autor Tonči Huljić objavom na svom Instagramu izazvao je nostalgiju niza obožavatelja grupe "Magazin". Prisjetio se, naime, svih pjevačica i izdanja grupe koja je do danas uspješna na domaćem glazbenom nebu. Iako je Huljić odavno svoje djelovanje proširio na niz glazbenih imena s kojima surađuje, a posvetio se i svom projektu "Madre Badessa", "Magazin" bez Huljića teško je zamisliv.

Split, 010711.
Prva vecer festivala Split 2011.
Na slici: grupa Magazin.
Foto: Josko Supic / CROPIX
Joško Supić / Hanza Media
Andrea Šušnjara bendu se pridružila 2010. godine i otad je vjerna Magazinu

Majda Šoletić nakon "Magazina" je prestala pjevati, a Marija Kuzmić otišla je zbog obiteljske situacije

Hommage voljenom bendu odao je vrativši nas sve tako u vremena kada je "Magazin" tek nastajao, štoviše, kada su se još predstavljali kao "Mali batali". Nakon ugovora s tadašnjim Jugotonom, bend je nazvan "Dalmatinski magazin", a na kraju ostao samo - "Magazin". Nastali su samim krajem sedamdesetih godina, a bendu se tada pridružila prva pjevačica - Majda Šoletić. Ostala je s dečkima do 1981. godine, kada ju je zamijenila Marija Kuzmić. Nakon što je napustila "Magazin", Majda se prestala baviti pjevanjem. Marija Kuzmić, s druge strane, iz grupe je otišla nakon svega godinu dana, a napustila ih je iz obiteljskih razloga.

Ljiljana Nikolovska otišla zbog ljubavi, a nakon nje stigla je Danijela

Pravo zlatno doba "Magazina" počinje dolaskom Ljiljane Nikolovske. Beskrajno talentirana Splićanka u bend je došla 1983. godine, a u njemu je ostala do 1990. Devedesetih je napustila Hrvatsku, i otišla u Ameriku, najvećim dijelom zbog ljubavi. Tada je u grupu stigla Danijela Martinović, a ostala je do 1996. Velike je uspjehe i ona donijela "Magazinu", a "Magazin" joj je to 'vratio' sjajnim preduvjetima za samostalnu karijeru u kojoj Danijela odlično pliva.

split
MELODIJE
...grupa magazin 
foto jakov prkic
Jakov Prkić / Hanza Media
Grupa Magazin i Jelena Rozga

Ne treba zaboraviti ni Jelenu Rozgu, koja je čak 10 godina pjevala s Huljićem i ekipom. U bend je stigla iznimno mlada, no jasne vizije - glazba je njezin put. Ni s njom Huljić nije pogriješio i danas je Jelena jedna od naših najvećih zvijezda. Nakon nje uslijedile su Ivana Kovač te Andrea Šušnjara.

Čitajte i:

Splitski hitmejker Tonči Huljić: 'Izvan sebe sam što već nisam djed, fali jedno ili dvoje malih da me živciraju'

Tonči Huljić ostao iznenađen: 'Nisam imao pojma što mi se sprema'

Tonči Huljić predstavio singl i 'potkačio' Doru: 'To više nije natjecanje pjesama'

Linker
16. travanj 2024 21:03