PHOTOlink / Everett / Profimedia
Za sinom patio u tišini

Tužni odlazak televizijskog velikana! Od siromaštva njujorškog Bronxa do kralja ekrana

Regis Philbin preminuo je mjesec dana prije svog 89. rođendana. Otišao je prirodnom smrću, u snu.

Mjesec dana prije svog 89. rođendana otišao je zauvijek legendarni američki voditelj i glumac Regis Philbin. Nije bio bolestan, kažu članovi obitelji, preminuo je u snu, prirodnom smrću. Otad kolege i prijatelji oplakuju odlazak najmarljivijeg čovjeka američkog showbiznisa. Njegova kolegica Kelly Ripa, koja je s Philbinom deset godina vodila emisiju 'Live! with Regis and Kelly' oprostila se od kolege i mentora koji ju je uvijek, kaže, inspirirao.

Ovaj čovjek bio je jedna od omiljenih američkih medijskih ličnosti, glumac, voditelj, zabavljač, poznat po gostovanju i vođenju brojnih emisija. Toliko je bio marljiv da drži Guinnessov rekord kao osoba s najviše sati pojavljivanja na američkoj televiziji. Od njega se oprostio i sam Donald Trump, nazvavši Philbina 'jednim od velikana'.

May 9, 2002; New York, NY;  Regis Philbin and Kelly Ripa on the set of
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Kelly Ripa bila mu je televizijska parternica u trenutku umirovljenja, od njega se oprostila dirljivim riječima na Instagramu.

Skromna obitelj iz njujorškog Bronxa dala je jednu od najvećih američkih televizijskih zvijezda

Ovaj velikan rođen je u skromnoj obitelji koja je u njujorškom Bronxu dom dijelila s još jednom obitelji. Bila su to teška vremena, Velika depresija uzrokovala je kolaps gospodarstva, a Regisovi roditelji - potomci irskih i talijanskih migranata - borili su se da sinu pruže sve što mogu.

Ambiciju je skrivao od roditelja

Roditeljima je skrivao ambiciju o showbiznisu, no već sa šest godina oduševljavao se medijima, radijskim voditeljima i glazbenicima. Nakon što je diplomirao sociologiju i neko vrijeme služio za mornaricu, Philbin se skrasio u Los Angelesu i našao posao na televiziji, nekoliko godina bio je iza kamera. No, njegovo vrijeme stiglo je 1961. kada je počeo voditi vlastiti talk show. Otad njegova karijera ide strelovito naprijed, a vrhunac doživljava 1983. kada počinje voditi "The Morning Show". Prije njega, gledanost je bila loša, no nakon dolaska Philbina i voditeljice Kathie Lee Gifford - emisija postaje iznimno uspješna.

Regis Philbin Kathie Lee Gifford 1992,Image: 414927329, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: /Newscom / Newscom / Profimedia
/Newscom / Newscom / Profimedia
S Kathie Lee Gifford dugo je bio najpopularniji televizijski duo, njihova sjajna dinamika gledatelje je oduševljavala godinama.

Umirovio se tek s 80 godina

Amerika je obožavala njihovu kemiju pred kamerom, doskočice koje su bile spontane - bez scenarija. Sjajno se snašao i 2001. kada je Kathy zamijenila mlađa i sposobna Kelly Ripa. S njom je Regis ostao sve do 2011. godine pred ekranom, nakon čega odlazi u mirovinu. Tako je do 80. godine života ovaj radoholičar radio punom parom, a nije se u potpunosti povukao ni nakon umirovljenja. Obožavao je kamere i publiku, a za svoj televizijski rad nekoliko je puta nagrađen Emmyjem - kojim su ga 2008. godine nagradili i za životno djelo.

02/29/04
Regis Philbin arrives at Entertainment Weekly 10th annual Academy Awards Viewing Party at Elaine's
Digital,Image: 426855846, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brian Zak / Newscom / Profimedia
Brian Zak / Newscom / Profimedia
Sa suprugom Joy u braku je proveo skoro 50 godina.

Gubitak sina pogodio ga je jako, no o toj temi nije pričao javno

Privatno, Philbin je bio otac četvero djece - po dvoje iz dva braka. Nakon razvoda od prve supruge Catherine Faylen, s kojom je dobio sina i kćer, voditelj se vjenčao s Joy Philbin, s kojom je u konačnici proveo skoro 50 godina u braku. Dobili su dvije kćeri i ostali zajedno do kraja njegovog života.

Iako je imao sretan brak i obiteljski život, imao je sa sinom Danielom ponešto težak odnos. Doživio je, nažalost, i najveću noćnu moru svakog roditelja - sin, koji je odmalena imao teške zdravstvene probleme, preminuo je u dobi od 49 godina, i to baš kada je s ocem uspostavio nešto bolji i stabilniji odnos. Voditelja je teško pogodila obiteljska tragedija, no o njoj javno nije pričao.

Čitajte i:

Novi miljenik Hollywooda: 'Bili smo tako siromašni da nam je mikrovalna pećnica bila nedostižan san'

Život posvetila pravima žena! Gloria Steinem bolno djetinstvo pretočila u borbu vrijednu divljenja

Najveći svih vremena! Trauma očevog ubojstva skoro ga je koštala svega, no Jordan se nikad nije predao

'Crna pantera' oca nikad nije upoznala, a zbog traumatičnog djetinjstva postala je nasilna

Feljton kraljice rocka: Borila se s bulimijom i anoreksijom, a poslije svake trudnoće i s depresijom

Baš nije imala sreće s muškarcima: Razvodila se tri puta, ali nikad nije odustala od ljubavi

Diane Keaton: Sjajna glumica u vječitoj potrazi za ljubavi s vječnom grižnjom savjesti

Životna priča legende! Obilježila ga je tragedija iz koje ga je izvukla žena kojoj je vjeran i danas

Linker
19. travanj 2024 02:50