Chriscortazzo.com
Kuća iz snova

Zavirite u dom Pierca Brosnana: Za sto milijuna dolara prodaje imanje koje je gradio 10 godina

Glumac već gotovo 20 godina živi u Malibuu sa suprugom, svoje obiteljsko gnijezdo sami su osmislili i izgradili, a inspiraciju za uređenje pronašli su na egzotičnom Tajlandu. Sada, kada su im djeca odselila, prodaju svoju raskošnu kuću na plaži.

Irski glumac sa suprugom živi u Malibuu gotovo 20 godina, no sada su Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith odlučili da je vrijeme za oproštaj od svog raskošnog doma i selidbu na drugu lokaciju.

Zvijezda filmova o Jamesu Bondu i njegova supruga svoju rezidenciju smještenu na plaži stavili su u oglas za prodaju, i za nju traže 100 milijuna dolara, kako stoji u agenciji nekretnina Chris Cortazzo.

chriscortazzo
Obiteljska kuća Brosnanovih smještena je na plaži tik uz ocean

Kuću koju sada prodaju, slavni par je napravio iz temelja, na zemljištu koje su 2000. kupili, bilo je to godinu dana prije njihova vjenčanja. Prije gradnje živjeli su u malenoj kući, uređenoj u kaubojskom stilu, koja se nalazila na tom terenu. Nakon nekoliko godina odlučili su je srušiti i izgraditi svoj dom iz snova: s pet spavaćih soba i čak 14 kupaonica. Inspiraciju za izgled kuće dobili su na putovanju u Tajland, gdje je Brosnan snimao "Sutra nikad ne umire".

Azijski utjecaj

Chriscortazzo.com
Poznati par je svoj dom nazvao "Kuća Orhideja"

Par je svoj dom nazvao "Kuća Orhideja", u uređenju su se vodili azijskim utjecajima pa su tako kroz kuću postavljeni zidovi od bambusa i tropske biljke. Zeleni crijepovi na krovu također su inspirirani hramovima koje su vidjeli u Tajlandu, a za dobivanje te nijanse trebalo je mnogo rada. Za dovršenje kuće bilo je potrebno gotovo deset godina.

Chriscortazzo.com
Imanje se sastoji od glavne i gostinjske kuće

Kuću su dizajnirali Ralph i Ross Anderson , a izgradila ju je tvrtka Albino Construction, stoji u oglasu. Imanje se sastoji od glavne kuće i dvokatne gostinjske kuće s bazenom. Ukupna površina stambenog prostora je oko 3810 metara kvadratnih, a pročelje dugačko 36,5 metara gleda ravno na ocean. Imanje se nalazi na Malibu Broad Beach.

Chriscortazzo.com
Kuću su sagradli po svojoj zamisli na kupljenom terenu

Luksuzni sadržaji

Unutrašnjost kuće čini ogromni glavni apartman, od čak 1220 metara kvadratnih, a sastoji se od velikog dnevnog dijela, dva kamina, duplih kupaonica i garderoba. Staklena stijena, zapravo su pokretna vrata koja vode do privatnu terasu s pogledom na ocean i planine.

Chriscortazzo.com
Raskošno uređena unutrašnjost i stakleni zid koji vodi na privatnu terasu

U kući se također nalaze luksuzni popratni sadržaji poput teretane, kina, sedam kamina, knjižnice koja je i umjetnički studio, japanski spa u kojem su sauna, soba za parenje, kao i bazeni s vrućom i hladnom vodom, uz to u kući je i studio za snimanje, kao i bar.

Chriscortazzo.com
Za uređenje imanja par je inspiraciju našao na Tajlandu

U stražnjem dijelu vrta nalazi se bazen sa slanom vodom i vodopadom, kao i dva ustakljena prostora za objedovanje ili druženje. Uredili su i prostor s pijeskom, za one koji se ne žele spuštati na plažu, ali ipak žele ugođaj, a sve to okruženo je bogatim vrtovima.

Chriscortazzo.com
Mnogo pažnje posvećeno je bazenima i spa dijelu imanja

Par je odgojio svoja dva sina Parisa (19) i Dylana (23) u tom domu, ali u posljednje vrijeme, otkako su se dečki odselili, sve više vremena provode na Havajima gdje je Keely rođena.

Chriscortazzo.com
Ispred kuće uređen je i dio terase s pijeskom, za one koji se ne žele spustiti na plažu

Brosnan ima još troje djece - sinove Seana (37) i Christophera (47) te kći Charlotte koja je preminula od raka jajnika 2013. - baš kao i njezina pokojna majka koja je izgubila bitku od iste bolesti 1991.

Chriscortazzo.com
Na imanju nisu štedjeli s kaminima

"Vrijeme je za krenuti dalje, za promjene", kazao je glumac o selidbi koju je dogovorio sa suprugom. Par vrijeme provodi na Sjevernoj obali otoka Kauai u Havajima, a dečkima su kupili kuću u Santa Barbari prošle godine.

"Volim Malibu, tamo mi je srce. Ali dom je ovdje na otocima", zaključio je Pierce.

Pročitajte i:

Zavirite u luksuzno zdanje! Jon Bon Jovi se počastio čarobnom vilom vrijednom 43 milijuna dolara

Kriza je i njega udarila po džepu: Stallone prodaje luksuznu vikendicu koja ima i vlastiti potočić

Čudesan sjaj bijelog zlata: Vlasnik najbrojnije privatne zbirke bečkog porculana otvorio impresivnu izložbu

Sve je u drvu: Zavirite u prekrasnu kuću koju je glumica Ellen Pompeo sama dizajnirala

Linker
18. travanj 2024 05:43