Udomljeni balon

Dobar britanski humor: Donald Trump kao beba u pelenama završit će u londonskom muzeju

Balon u obliku uskoro bivšeg američkog predsjednika postaje eksponat u Muzeju grada Londona.

Golemi balon u obliku Donalda Trumpa kao bebe, koji je preletio London tijekom prosvjeda održanih u vrijeme njegova posjeta Velikoj Britaniji, pronašao je novi dom - Muzej grada Londona koji ga je kupio te ga kani izložiti u odjelu posvećenom prosvjedima, piše BBC.

Balon je visok šest metara, a preletio je područje iznad Trga parlamenta tijekom radnog posjeta Donalda Trumpa Velikoj Britaniji u srpnju 2018. Zanimljiv je iz razloga što prikazuje uskoro bivšeg američkog predsjednika kao bebu u peleni koja u ruci drži mobilni telefon.

Iz londonskog muzeja su rekli kako im se zamisao učinila vrlo maštovitom te da predstavlja svojevrstan "odgovor stanovnika Londona" na tadašnji Trumpov posjet.

Nakon globalne turneje, muzej će ga u dogledno vrijeme izložiti u odjelu posvećenom prosvjedima. Njegovi tvorci kažu kako se nadaju da će balon postati trajni podsjetnik na otpor stanovnika Londona u vrijeme Trumpova predsjedničkog mandata.

Direktorica Muzeja grada Londona, Sharon Ament je rekla da nije riječ o političkom muzeju te da eksponat ne odražava stajališta koja bi se odnosila na političko stanje u Sjedinjenim Državama, no da je balon odraz tipičnoga britanskog humora s primjesom satire.

Linker
20. travanj 2024 12:59