Gem set Hrvatska

Jedinstvene medalje poznatog petrinjskog umjetnika dijelit će se pobjednicima teniskog meča u organizaciji Zaklade Marina Čilića

Keramičar Valenitno Valent podržao je inicijativu tenisača Marina Čilića koji je u surandji sa svojom zakladom organizirao drugi po redu humanitarni teniski susret Gem Set Hrvatska.

Vratiti djeci osmijeh na lice jedan je od glavnih ciljeva projekta Gem Set Hrvatska, koji će se održati u Petrinji, 12. i 13. srpnja 2021. godine. Drugo izdanje ovog jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, ponovno će okupiti zvjezdana imena hrvatskog sporta.

Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Borna Ćorić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Mateo Kovačić i Ivan Perišić do sad su potvrđene sportske zvijezde, kojima se pridružuju i Luka Cindrić, Luka Bukić, Andrija Stipanović, Tsimafei Zhukouski te legendarna Iva Majoli.

Čitajte i: Sportsko-humanitarni spektakl: Marin Čilić najavljuje jedinstveno druženje za djecu u Petrinji

Svi zajedno omogućit će djeci Sisačko-moslavačke županije da se u budućnosti druže i vježbaju na dva nova multifunkcionalna sportska igrališta. Ulaznice za veliki teniski turnir, koji je na rasporedu 13. srpnja, mogu se osigurati putem sustava Entrio.hr.

image
Valentino Valent izrađuje Soul Medals.
PROMO

Zaklada Marin Čilić dobrotvorna je organizacija koju je osnovao poznati hrvatski tenisač Marin Čilić, a njegova je vizija bila pomoći u stvaranju svijeta u kojem sva djeca imaju jednaku priliku ostvariti svoj puni potencijal.

“Neke su medalje prikovane za vašu dušu, a ne za jaknu.“, izjavio je Gino Bartali, poznati talijanski biciklist. Upravo je njegova priča bila inspiracija Marinu i njegovim Soul Medals, jer samo se pomažući drugima zarađuje medalja duše.

image
Statue prepoznatljivog izgleda bit će uručene pobjednicima turnira dok će medalje ponijeti svi ostali sudionici.
PROMO

Čitajte i: Na radost najmlađih: Albina je glazbena zvijezda na humanitarno-sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska u Petrinji

Ove ih je godine izradio poznati petrinjski keramičar i umjetnik Valentino Valent, a izrađene su od autohtonog materijala, petrinjske crvene terracote s dodatkom crvenog šamota, koji se inače koristi za zemljane teniske terene. Statue prepoznatljivog izgleda bit će uručene pobjednicima turnira dok će medalje ponijeti svi ostali sudionici.

“U Hrvatskoj su trenutno aktivna samo dva tradicionalna lončarska obrta. Petrinja je poznata po lončarstvu te je nekada bilo preko 50 obrta. Mi smo nastavili ovu stoljetnu tradiciju radeći prije svega uporabno suđe, ali isto tako i ukrasno, suvenire te razna umjetnička rješenja. Suradnja sa Zakladom Marin Čilić me posebno razveselila. Inače, svake godine doniramo raznim udrugama i sportskim klubovima u Petrinji. Volimo i podržavamo sport u našem kraju pa smo odmah prepoznali i bez razmišljanja podržali inicijativu Zaklade, da se sport u Petrinji što više promovira i održi“, istaknuo je Valentino Valent.

image
Sould Medals napravljene su petrinjske crvene terracote s dodatkom crvenog šamota.
PROMO

Čitajte i: Marin Čilić najavio veliki spektakl u Petrinji: Djeci će vratiti osmijeh na lice

Njegov današnji studio keramike Lončarstvo Val plod je sanjarenja i predanog rada cijele njegove obitelji, a između ostalog, izradili su 14 postaja križnog puta koji je potopljen pod morem u zaljevu pokraj grada Trogira, napravili su i nebrojeno mnogo umjetnih nalazišta amfora, sidra i topova koji služe kao rekviziti pod morem za ronilačka istraživanja i vježbe te su stalni dobavljači sad već nadaleko svjetski poznatih amfora koje se se potapaju skupa sa bocom vina u more kod Pelješca, gdje odležavaju i nakon vađenja i morskog ukrašavanja postaju svjetski nagrađivani gastro suvenir.

Linker
18. travanj 2024 07:54