SLAVLJE U WINDSORU

Kate i Camillu zasjenio potez kćeri bivšeg britanskog premijera

Na procesiji u dvorcu Windsor na primanju novih članova u najstariji britanski viteški red The Order of the Garter Kathryn Blair, kći bivšeg premijera nažuljale su cipele.

Viteški red The Order of the Garter kojeg je prije 674 godine, davne 1348. osnovao kralj Edward III., smatra se najstarijim i najuglednijim u Velikoj Britaniji. Stoga je primanje novih članova, koje se svake godine održava 13. lipnja, na datum utemeljenja reda, velika počast i privilegija na koju pravo imaju samo najugledniji i najzaslužniji članovi društva.

image

Camilla, vojvotkinja od Cornwalla u društvu vojvotkinje od Cambridgea, princa Williama i princa Charlesa

JUSTIN NG/POOL/SHUTTERSTOCK

Red broji svega 24 člana, a o primanju diskrecijski odlučuje suveren, u ovom slučaju kraljica Elizabeta II., koja je i sama njegova članica, baš poput svoga sina, prestolonasljednika, princa od Walesa.

image

Sophie od Wessexa i Catherine, vojvotkinja od Cambridgea

JUSTIN NG/POOL/SHUTTERSTOCK

Bez obzira primaju li se toga dana u red novi članovi, svakog 13. lipnja se u dvorcu Windsor održava velika procesija. A posebno je svečano kad se u red, baš kao što je to bio slučaj ove godine, prima više novih članova.

image

Sir Anthony Blair u pratnji svoje viteške družice Valerie Amos

SHUTTERSTOCK

Tako su na ovogodišnjoj svečanosti u prvom planu bili novi članovi - vojvotkinja Camilla od Cornwalla, supruga prestolonasljednika princa Charlesa, te Tony Blair, bivši laburistički premijer Velike Britanije, u koje su bile uprte oči britanske i svjetske javnosti.

image

Supružnici Tony i Cherie Blair na izlasku iz kapele u dvorcu Windsor

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Riječ je o ekskluzivnom društvenom događaju prvog reda na kojem se analizira lista uzvanika, njihovo mjesto u procesiji i pratnja, a najviše snalaženje u nošenju povijesnih kostima, pogotovo za one koji ih odijevaju po prvi put.

Čitajte i: WOW EFEKT ZA PAMĆENJE: HALJINU BOJE LEDA DAKOTE JOHNSON MORATE VIDJETI SLEĐA!

Bivši britanski premijer Tony Blair (69) na svečanost u dvorcu Windsor je poveo svoju kompletnu užu obitelj - suprugu Cherie Blair, te djecu Euna, Nickyja, Lea i Kathryn Blair.

image

Djeca bivšeg britanskog premijera: Nicky Blair, Kathryn Blair i Euan Blair

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Euan Blair je multimilijunaš, jedan od suosnivača Multiversea, kompanije čiju četvrtinu dionica posjeduje, njegov brat Nicky je nogometni menadžer i sportski agent, a najmlađi 22-godišnji Leo je student na oksfordskom sveučilištu.

image

Bosonoga Kathryn Blair s majkom Cherie i braćom Euanom, Leom i Nickyjem Blairom

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Uz sva njih u prvi plan se ipak probila 34-godišnja odvjetnica Kathryn Blair koja je očito krivo procijenila svoju izdržljivost u elegantnim cipelama koje je odabrala za očev veliki dan. Cipele su je, naime, nažuljale, pa ih je u jednom trenutku izula, te se s ostalim uzavnicima pozdravlja - bosonoga.

Linker
20. travanj 2024 11:45