Trijumf žena

Måneskinu izmakle čak dvije nagrade: Obožavatelji ljuti, ali mladim Talijanima to nije pokvarilo Brit Awardse

Raznoliki nastupi jakih glazbenih imena i dominacija žena u osvajanju nagrada obilježila je najnoviju dodjelu Brit Awardsa.

U noći Brit Awardsa Adele je bila glavna zvijezda. U ovoj povijesnoj dodjeli nagrada kada su organizatori odlučili ukinuti razliku između umjetnika i umjetnica te sve staviti u isti koš, Adele je osvojila sve glavne kategorije. Tako je glazbenica proglašena umjetnikom godine, njena pjesma "Easy on me" pjesmom godine, a album "30" - albumom godine. Osim što je slavila u 'glavnim' kategorijama, Adele je oduševila i nastupom, otpjevala je svoju pjesmu "I Drink Wine" sjedeći na koncertnom klaviru.

image

Adele je izvela pjesmu 'I Drink Wine'.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Adele pomela konkurenciju i odnijela kući nagradu za najbolju pjesmu: ‘Ne mogu vjerovati da je moja balada to uspjela‘

No, naravno, nije ona jedina koja je slavila sinoć, kako se Brit Awards dodjeljuju umjetnicima iz Velike Britanije, ostatku svijeta zanimljiva je i njihova internacionalna kategorija tu su slavile također većinom žene - Billie Eilish proglašena je internacionalnim umjetnikom godine, dok je pjesma Olivie Rodrigo - 'good 4 u' - proglašena najboljom. Momci su pak osvojili titulu za najbolju grupu godine - Silk Sonic (Bruno Mars i Anderson .Paak). Ova je nagrada razljutila veliki broj obožavatelja talijanskog benda Måneskin, jer su ovogodišnji pobjednici Eurovizije također bili nominirani za najbolju internacionalnu grupu, kao i za najbolju internacionalnu pjesmu.

image

Maneskin je došao na dodjelu Brit Awardsa.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako Silk Sonic nije došao u Londonsku O2 Arenu, za nagradu sus se zahvalili putem videa, talijanski Måneskin došao je na dodjelu nagrada i prema onome što se vidjelo, bili su izvrsno raspoloženi, unatoč tome što su im izmakle dvije nagrade.

Poznata imena među dobitnicima

Brit Awardsi dobit će svoje mjesto na policama grupe Wolf Alice, kao i mlade reperice Little Simz koja je proglašena za novog umjetnika godine.

image

Ed Sheeran oduševio nastupom.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Još jedna poznata dama osvojila je ovu nagradu - Dua Lipa proglašena je za pop/R&B izvođača godine - u žanrovskim kategorijama u kojima glasaju obožavatelji. Ed Sheeran osvojio je Brit Award kao najbolji autor pjesama. Simpatični i pretalentirani Sheeran otvorio je cijeli spektakl svojim nastupom, na koji je pozvao neočekivanog gosta Bring Me the Horizon, engleski rock bend, s kojim je izveo svoju pjesmu “Bad Habits”.

Pogledajte video


Iako su dame 'pomele' većinu nagrada, njihovi kolege oduševili su na pozornici, tako i Liam Gallagher izvedbom svoje pjesme "Everything's Electric".

Čitajte i: Što to sjaji na Adelinoj ruci? Na dodjeli glazbenih nagrada pokrenula šuškanja da se zaručila za novog dečka


Popis svih dobitnika po kategorijama Brit Awards 2022.

Umjetnik godine: Adele

Grupa godine: Wolf Alice

Pjesma godine: Adele - 'Easy on Me'

Novi umjetnik: Little Simz

Album godine: Adele - '30'

image

Umjetnik godine, album godine i pjesma godine, u tim je kategorijama pobjedila Adele.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA


Nagrade po žanrovima za koje su glasali obožavatelji

Alt/rock: Sam Fender

Hip-hop/grime/rap: Dave

Dance: Becky Hill

Pop/R&B: Dua Lipa

image

Liam Gallagher nastupio je u O2 Areni.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA


Internacionalne nagrade

Internacionalni umjetnik godine: Billie Eilish

Internacionalna grupa: Silk Sonic (Bruno Mars i Anderson .Paak)

Internacionalna pjesma godine: Olivia Rodrigo - 'good 4 u'


Druge nagrade

Nova nada: Holly Humberstone

Producent godine: Inflo

Autor pjesama godine: Ed Sheeran

Pogledajte video
Linker
19. travanj 2024 03:32