oda o radosti

Mila Elegović predstavila svoju prvu slikovnicu uz vesele pokrete malenih balerina

Slikovnica ‘Zašto ptice pjevaju‘, objasnila je Mila, slavi ljubav i poštovanje prema prirodi, a ilustrirala ju je Ana Despot.

Glumica Mila Elegović predstavila je svoju prvu slikovnicu ‘Zašto ptice pjevaju‘ - bajkovitu odu o radosti koju u budućnosti. Na promociji su zaplesale malene balerine iz grupe "Ptičiće" Plesne škole Edite Cebalo, a Milin osmijeh govorio je koliko uživa u svojoj drugoj strasti - pisanju.

Knjiga je nastajala godinu dana, a za bogate ilustracije zaslužna je Ana Despot, kći glumice Anje Šovagović-Despot koja je također prisustvovala promociji slikovnice.

image

Mila Elegović i Ana Despot na promociji slikovnice 'Zašto ptice pjevaju'.

RANKO SUVAR/CROPIX

Kako nam je Mila otkrila u nedavnom intervjuu, ovo je mala bajka koja slavi ljubav, poštovanje o prirodi, ali i radost, za nju iznimno snažnoj i bitnoj emociji, koja čovjekov život čini vedrijim.

"Ovo je prva od tri knjige iz ptičjeg ciklusa, a inspirirale su me ptice koje me svakodnevno okružuju u mojem kvartu", rekla je Mila.

image

Mila Elegović s balerinama plesnog studija Edita Cebalo.

RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Njezin život je bajka: Mila Elegović tijekom koronakrize otkrila novi talent

Za Gloriju je otkrila kako je uopće izabrala Anu da bude njezina ilustratorica.

"Već duže vremena kroz društvene mreže pratim Anin rad, odmah sam znala da će mi ona biti zadužena za ilustracije moje knjige", rekla je glumica koja je talent za pisanje otkrila tijekom koronakrize i tužnih dana koji su uslijedili nakon zagrebačkog potresa.

image

Dragan Despot i Mila Elegović

RANKO SUVAR/CROPIX
image

Promocija slikovnice 'Zašto ptice pjevaju'.

RANKO SUVAR/CROPIX

Prvu pripovijest, “Carstvo bijele sove”, napisala je samo u sat vremena, u sklopu online inicijative #čitajdoma u kojoj su poznate osobe na društvenim mrežama Dječjeg sela Lekenik na snimkama čitale svoje omiljene priče.

Linker
24. travanj 2024 21:13