Ante Čizmić / Hanza Media
krenuo projekt Vridilo je - Oliver

Otvorena izložba: Pogledajte nikad prije viđene obiteljske fotografije Olivera Dragojevića

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni glazbenik čije pjesme su voljele sve generacije. Uz melodije njegovih pjesama proživjele su se brojne uspomene, a obožavatelji će sada imati priliku pogledati trenutke koji su obilježili Oliverov život sačuvane kroz objektiv, a njegove pjesme u izvedbi Gibonnija, Petra Graše, Tedija Spalata i drugih poznatih imena, poslušati na koncertu godine, u Spaladium Areni, 7. prosinca.

Prizemlje City Centera one Split posljednjih dana pretvorilo se u pravi umjetnički atelje. Oliveru u čast otvorena je izložba fotografija iz privatne arhive s kojom je započeo projekt pod nazivom Vridilo je - Oliver. Privatnu galeriju fotografija ekskluzivno je ustupila Oliverova obitelj kako bi obožavatelji mogli upoznati Olivera iza svjetla reflektora, u ulozi supruga, oca, djeda i prijatelja.

Dio fotografija djelo je poznatog splitskog fotografa Fjodora „Feđe“ Klarića koji, kako često ističe „fotografira život oko sebe“. U zbirci od četrdesetak fotografija koje su izložene mogu se pronaći primjerci koji prikazuju najranije Oliverovo djetinjstvo, tinejdžerske godine, šetnje Splitom s unucima, druženje s prijateljima. Osim u fotografijama posjetitelji će se moći prisjetiti najvećih Oliverovih hitova preko izložbene postavke koja spaja glazbu, videozapise i fotografije.

Posjetitelji su također prisustvovali predstavljanju velikog murala posvećenog Oliveru kojeg je naslikao mladi slikar i umjetnik Slaven Lagator i koji će ostati trajna uspomena na Olivera u City Centeru one.

Split, 130919. 
U prizemlju City Centra One Oliveru u cast otvorena je izlozba fotografija iz privaten arhive i fotografa Fjodora Fedje Klarica kojom je zapoceo projekt pod nazivom Vridilo je - Oliver.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Split, 100919.
Slaven Lagator crta mural Olivera Dragojevica u trgovackom centru City One.
Mural ce svecano biti otkriven u petak na dan otvaranja izlozbe posvecene Oliveru Dragojevicu.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / Hanza Media
Slaven Lagator nacrtao je mural Olivera Dragojevića

Voditelj Spaladium Arene, Renco Posinković najavio je koncert koji se održava na Oliverov rođendan, 7. prosinca kada će njegovi kolege i suradnici otpjevati poznate hitove Morskog vuka. Izvođači koji će nastupiti na koncertu su Zlatan Stipišić Gibonni, Tedi Spalato, Petar Grašo, Zagrebačka filharmonija, Zbor Izvor, Stjepan Hauser i mnogi drugi. Službena prodaja karata za koncert počela je s otvorenjem izložbe.

Promo, Fabula

Obiteljske fotografije moći će se pogledati sve do 6. listopada, a dodatne emocije pobudit će Oliverove melodije koje će biti izvedene uživo 21. i 28. rujna u izvedbi mladih nada hrvatske glazbene scene. Ljubitelji Oliverove glazbe i stihova u drugoj polovici listopada moći će sudjelovati u velikim nagradnim igrama Cityja Centera one Split kada će se putem različitih aktivacija podijeliti 800 ulaznica za koncert u Spaladium Areni.

Promo, Fabula
Feđa Klarić i Vesna Dragojević

Oliver je jedan od umjetnika čija se ostavština prenosi s generacije na generaciju, stoga je ova izložba, kao i cijeli projekt Vridilo je – Oliver jedinstvena prilika da ga se upozna iz jedne nove perspektive.

Linker
29. travanj 2022 02:07