Unsplash
a što ćemo za vikend?

Šalabahter za vikend: Zanimljivi festivali i događaji koje možete posjetiti u Zagrebu

Iako nam vrijeme ne ide na ruku, očekujemo prolazak kišnih dana i prizivamo zrake sunca koje će nas izmamiti van iz stana. Vrijeme ne mora utjecati na dobru zabavu vikendom, a ako ne znate kamo se uputiti - imamo nekoliko ideja.

Slobodno vrijeme vikendom najbolje je iskoristiti u dobrom društvu i na zanimljivim događajima kojih ovog vikenda u Zagrebu ne manjka. Ako niste sigurni kako provesti vikend, na nekoliko lokacija u glavnom gradu održavaju se događaji na koje se možete uputiti sami i u društvu prijatelja ili obitelji.

Art Zagreb - sajam umjetnina

Svi ljubitelji umjetnosti mogu se uputiti u Tehnički muzej Nikola Tesla gdje se drugu godinu za redom organizira sajam umjetnina, kao mjesto međunarodne suradnje i platforme za mlade, domaće i strane, galerije i umjetnike. U sklopu izložbe bit će održana predavanja profesora s umjetničkih akademija, studenata koji sudjeluju na izložbi te domaćih i međunarodnih stručnjaka na polju umjetnosti. Uz izložbe, štandove i panele tu je i zabavni sadržaj - za atmosferu će se pobrinuti DJ-evi i izvođači.

Promo
Art Zagreb

Sajam počinje 16. svibnja, u četvrtak s početkom u 17 sati, a traje sve do ponoći kada program završava DJ prije čega nastupa Porto Morto. Na sajam možete otići sve do nedjelje 19. svibnja.

Beerfest

Oni željni dobre glazbe i dobrog piva uživat će na Beerfestu - festivalu piva i glazbe koji se smjestio i ove godine na zagrebačkom Tuđmancu, odnosno Trgu doktora Franje Tuđmana. Prvi dan festivala zbog olujnog vremena prebačen je s četvrtka na petak 17. svibnja, a lineup koji se trebao održati u četvrtak sada je prebačen na ponedjeljak, 20. svibnja.

Facebook/Beerfest
Beerfest

Urban&4, Boris Štok, J.R. August, ESC Life i Headoneast pred zagrebačku publiku će tako stati s nekoliko dana zakašnjenja, a ZBF službeno se otvora u petak u 16h kada nastupaju Morcheeba, Jonathan, Punčke, Deni i Robin te Haiku Garden. U subotu pozornicu okupiraju Psihomodo Pop, Antenat, Rezerve, Rolo i Clone Age, a u nedjelju Detour, Svemirko, Luce, Electric Octopus i Grapevine Babies. Ulaz je besplatan, a posjetitelje očekuje i food corner te oko 180 vrsta piva.

Gastro Music Fest

Zelenilo, cvijeće, street food i koncerti - na zagrebačkom Zrinjevcu se od 16. do 26. svibnja održava Gastro Music Fest. Dobra atmosfera i druženje na otvorenom odličan je način za provesti vikend za svaku generaciju, preko dana ili u večernjim satima, naravno uz dobru glazbenu pozadinu, fini zalogaj i čašu dobrog pića.

Josip Belamarić i Jan Serdar
Gastro Music Fest

Od dječje i piknik zone tijekom dana, do večernjih koncerata jazzista Scifidelity orchestra, Filipa Rudana, Svena Pocrnića i Erica Vidovića, Danijela Večerinović Burić i Manuele Svorcan, saksofonista Jakše Jordesa i Chucka Borrisa s DJ-ima, duo Duoze by Ivana Giova i Stanislav Kovačić te bend Superstary - imena su to zadužena za glazbeni program ovog festivala koji se smjestio u centar grada.

Springerica

A Zagreb je dobio još jedan urbani piknik koji se održava u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Od 17. svibnja do 1. lipnja imamo novo mjesto za druženje, chill i izlaske. Urbani piknik Springerica mjesto je za kreativno druženje, zabavu, slušanje live svirke, isprobavanje fine klope i pića. Od utorka do petka navratiti možete od 16 do 23 sata, a subotom od 11 do 23 sata.

Cocktail Week Zagreb

Tko još ne voli koktele? Lokacija - Plato Gradec, 15 pop-up barova, zagrebački DJ-i, besplatan ulaz i kokteli po povoljnim cijenama! Završetak je to najveće koktel manifestacije u regiji koja se zatvara ovom dvodnevnom zabavom na otvorenom. Početak je u petak, 17. svibnja od 18 sati, a od 18 sati počinje zabava i dan kasnije, u subotu te traje do 1 sat nakon ponoći.

Pexels

Eko-okolišanje u Maksimiru

Još jedan event za koji vam ne treba novac za upad - šesti po redu okolišni filmski festival održava se na Maksimiru, 18. svibnja s početkom u 14:30 sati. Popodnevno je to druženje na dekicama uz eko-kviz, hranu, piće, glazbu i sportske aktivnosti poput badmintona, stolnog tenisa, frizbija i i slično, a za groovy zvukove brine se DJ Sergia.

Facebook
Eko-okolišanje u Maksimiru

Buvljak: "Doslovno nemam šta obući"

Za obožavateljice i obožavatelje mode i dobrih buvljaka, jedan takav održava se u subotu 18. svibnja u prostorijama Studio Smijeha (Hebrangova 10, ulaz iz Gajeve). Već od 11 sati prijepodne možete posjetiti buvljak i možda uloviti neki dobar modni komad po povoljnoj cijeni. Nakon dobrog šopinga, na sunčanoj terasi možete popiti i kavu i opustiti noge i novčanike. Buvljak traje sve do 16 sati!

Facebook
Buvljak: 'Doslovno nemam šta obući'

Petar Grašo nastupa na glavnom zagrebačkom trgu

U subotu navečer s početkom u 21 sat Petar Grašo nastupa na Trgu bana Josipa Jelačića. Uz hitove jednog od naših najpoznatijih izvođača možete uživati do 23 sata, nakon čega se lako možete uputiti dalje u provod.

Zagreb, 020219.
HRT, studio Anton Marti.
Svecana dodjela medijskih nagrada Zlatni Studio 2019. Najstariji hrvatski televizijski tjednik Studio dodjeljuje nagrade najboljima na televiziji, filmu, radiju, glazbi i u kazalistu.
Na fotografiji: Petar Graso.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Petar Grašo

Linker
17. travanj 2024 03:06