SVJETSKA PREMIJERA STRICA

Svečano izdanje Gorana Bogdana, Mikija Manojlovića i Roka Sikavice na crvenom tepihu u Karlovym Varyma

Glumačka ekipa božićnog trilera "Stric" oduševila je publiku na češkom festivalu, a autograme obožavateljima su dijelili i na ulici.

Svima je poznato da je Goran Bogdan majstor filmske transformacije, ali i to da širokobriješka glumačka zvijezda sa zagrebačkom adresom teško podnosi crvene tepihe i svečani dress code koji prati pojavljivanje ekipe na najvećim svjetskim festivalima.

Srećom, organizatori jednog od najstarijih europskih festivala u češkim Karlovym Varyma ne inzistiraju na strogom protokolu, pa se Goran Bogdan u na svjetskoj premijeri ‘Strica‘ pojavio u ležernom izdanju - bijeloj košulji i crnom sakou bez kravate, te tenisicama.

image

Muška glumačka ekipa ‘Strica‘: Roko Sikavica, Miki Manojlović i Goran Bogdan

FILM SERVIS FESTIVAL KARLOVY VARY

U filmu inače igra sredovječnog bradonju neukrotive kose, a redatelji Andrija Mardešića i David Kapac u njemu su okupili glumačku ekipu snova.

U njihovom nekonvencionalnom hibridu trilera i drame s elementima apsurdnog humora u produkciji filmske kuće Eclectica naslovnu ulogu strica tumači Miki Manojlović, Goran Bogdan igra oca, njegova supruga je Ivana Roščić, a sin Roko Sikavica.

image

Goran Bogdan u filmu ‘Stric‘ igra - oca

SARA B. MORITZ

Božićni triler ‘Stric‘ u kojem je nešto gadno krenulo po zlu dugometražni je prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca, a svjetsku premijeru je doživio 2. srpnja na 56. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima uz sjajne reakcije publike i struke.

Čitajte i: NAJSKUPLJI RAZVODI U POVIJESTI! PARNICE KOJE SU DIJELILE MILIJARDE!

Premijeri filma nazočili su glumci Miki Manojlović, Goran Bogdan i Roko Sikavica, redatelj Andrija Mardešić, producent Ivan Kelava, direktor fotografije Miloš Jaćimović, montažer Tomislav Stojanović i drugi članovi ekipe, Ljiljana Pancirov, veleposlanica RH u Češkoj, te Maja Vukić, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra.

image

Miki Manojlović i Roko Sikavica

FILM SERVIS FESTIVAL KARLOVY VARY

Autori ga opisuju kao punokrvni triler mračne atmosfere s elementima apsurdnog humora i groteske, a u Karlovym Varyma je prikazan u sklopu natjecateljskog programa Proxima s dvanaest naslova iz cijeloga svijeta.

"Nismo znali što možemo očekivati, ali smo prezadovoljni tretmanom filma i reakcijama publike. Lijepo je bilo vidjeti koliko je Miki Manojlović voljen i poštivan u Češkoj. Nadam se da će se ove pozitivne vibracije oko filma preliti na sve što Strica čeka dalje - premijeru u Puli i kinodistribuciju potkraj godine u kinima," kazao je nakon premijere producent Ivan Kelava.

image

Redatelj filma Andrija Mardešić s glumcima Rokom Sikavicom, Mikije Manojlovićem i Goranom Bogdanom

FILM SERVIS FESTIVAL KARLOVY VARY

"Nakon sedam godina, napokon smo našeg stričeka doveli u kino! Lijepo je bilo vidjeti dupkom punu dvoranu i uživali smo u reakcijama gledatelja. Česi su jako zahvalna publika koja još uvijek voli i štuje film do te razine da traže autograme od članova ekipe na ulici i općenito je atmosfera festivala opuštena i navijačka," izjavio je redatelj Andrija Mardešić.

Radnja Strica odvija se u vrijeme Božića u Jugoslaviji, krajem 1980-ih. Obitelj - majka, otac i sin - sretni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za blagdane iz Njemačke. Stric dijeli poklone nakon čega slijedi tradicionalni hrvatski božićni ručak – purica s mlincima i francuskom salatom. Obiteljsku idilu prekida zvonjava telefona..., a osim purice nožem se može rezati i napetost u zraku.

image

Svjetska premijera filma održana je na festivalu u Karlovym Varyma

FILM SERVIS FESTIVAL KARLOVY VARY

Film je nastao u produkciji Eclectice, u suradnji s tvrtkom Sense Production iz Beograda, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije i Hrvatska radiotelevizija.

Međunarodni festival u Karlovyim Varyima jedan je od najstarijih i najprestižnijih europskih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko 200 novih filmskih naslova, a ove godine se održava od 1. do 9. srpnja, kad će nagrade za životno djelo biti dodijeljene legendama - Beniciju del Toru i Geoffreyju Rushu.

Linker
14. travanj 2024 04:11