Nisi sama – hodaj s nama!

Udruga ‘Nismo same‘ organizirala šetnju za oboljele od raka: Podršku im iskazao i Davor Bernardić

Da je pola sata hoda svaki dan važno za naše mentalno i tjelesno zdravlje, a posebice za one oboljele od raka, ističe Udruga ‘Nismo same‘ koja je u sklopu Europskog tjedna mobilnosti sa svim zainteresiranima hodala užim centrom Zagreba.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna 2021. organizirala je šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama – hodaj s nama!“.

Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“.

image
'Nisi sama-hodaj s nama!'
DAMJAN TADIC/CROPIX

Podršku ženama oboljelih od raka i Udruzi došli su iskazati pojedini saborski zastupnici poput Davora Bernardića.

"Ovim događajem želimo poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za naše mentalno i tjelesno zdravlje", poručila je Udruga.

image
Inicijativi se pridružio i Davor Bernardić.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Naime, brojna istraživanja, navode na službenoj stranici Udruge, pokazala su da je za oboljele od raka, i općenito za očuvanje zdravlja, hodanje idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta.

Čitajte i: Bruno Šimleša humanitarnom avanturom prikupio više od 260 tisuća kuna: 'Ovo je moj najteži izazov dosad'

"Naša Udruga već nekoliko godina ističe važnost kretanja čemu svjedoči nadolazeći pothvat dopredsjednice Udruge Goranke Perc, koja 25. rujna kreće na Highlander Velebit, planinarsku avanturu koja promiče vrijednosti kretanja i boravka u prirodi. Putovanje će trajati pet dana, a rutu dugu 104 kilometra Goranka će prehodati u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“ koju smo posvetile ženama oboljelima od metastatskog raka, a kojih je, nažalost, puno među našim članicama i korisnicama", stoji na stranicama.

image
Ivana Kalodjera, osnovačica Udruge 'Nismo same'.
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
'Nisi sama-hodaj s nama!'
DAMJAN TADIC/CROPIX
image
'Nisi sama-hodaj s nama!'
DAMJAN TADIC/CROPIX

Kada je riječ o pružanju potpore oboljelima od raka, ne možemo ne spomenuti poznatog sociologa Brunu Šimlešu koji je prije nešto više od tjedan dana vratio s najtežeg izazova života. Naime, Bruno se sa suprugom Majom otisnuo u avanturu hodanja vrlo zahtjevne long-distance staze Via Adriatica.

image
Bruno i Maja Šimleša.
PRIVATNI ALBUM

U prvoj etapi humanitarne avanture, od Istre do Prevlake, pothvatu dugom 1100 km, Bruno i Maja stigli su do Kninske tvrđave te su zaključno do 22. dana planinarenja preko crowdfunding platforme Čini pravu stvar i putem KEKS Pay aplikacije prikupili više od 260 tisuća kuna za udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku podršku oboljelima od raka.

image
Bruni i Maji se na jednom dijelu staze pridružila i voditeljica Doris Pinčić.
PRIVATNI ALBUM

„Ovo je moj najteži izazov dosad, za koji sam se uz suprugu Maju pripremao mjesecima. Glavni cilj od 250 tisuća kuna već je jutros premašen, ostvarili smo čudo! Jedan mali čin hodanja pokrenuo je ogroman broj ljudi, a svakoga dana javljaju mi se deseci žena i muškaraca s porukama zahvale jer ih je ova akcija dodatno osnažila i vratila im vjeru u ljude. Vašim donacijama tisućama žena oboljelima od raka omogućit će se besplatne psihoterapije koje će im pomoći u borbi protiv ove zloćudne bolesti. Bez riječi sam, hvala vam iz sveg srca... Posebno zahvaljujem hrabrim ženama koje su hodale s nama na pojedinim trasama, našim trail anđelima te Doris Pinčić i Davoru Rostuharu koji su s nama dijelili kilometre“, izjavio je Bruno Šimleša.

Brunina humanitarna avantura ne završava u Kninu, već se s istim ciljem nastavlja sljedeće godine kada će u drugom dijelu etape do Prevlake prehodati preostalih 500 kilometara Via Adriatica Traila.

Linker
24. travanj 2024 05:32