Ne propustite!

‘FonoKinoteka s Vedranom Ružićem‘: Dva umjetnička projekta glazbenika i umjetnika ostavit će vas bez daha

U subotu, 17. travnja pridružite se glazbenom programu ‘FonoKinoteka s Vedranom Ružićem‘: u 18:00 sati održat će se program ‘Spiritual Market: Vedran Ružić kvartet‘ i projekcija filma Ire Tomčić i Johna Kadruma, a u 20:00 sati jazz koncert ‘Forbidden Live‘.

U sklopu glazbenog programa FonoKinoteka, u subotu, 17. travnja, kino Kinoteka će ugostiti dva umjetnički projekta glazbenika i likovnog umjetnika Vedrana Ružića.

Od 18:00 sati publika će može uživati u sjajnom programu "Spiritual Market" - jazz koncertu Vedran Ružić kvarteta i projekciji art filma u režiji Ire Tomčić i Johna Kadruma. U 20:00 sati program se nastavlja s jazz koncertom "Forbidden Live", nastalim prema istoimenom albumu, a koji je snimljen u godini zabrane koncertnih događanja uslijed pandemije koronavirusa.

Spiritual Market: Vedran Ružić kvartet i projekcija filma

Na nastupu u kinu Kinoteka Vedran Ružić kvartet izvest će skladbe s autorskog jazz albuma nagrađenog diskografskom nagradom Porinom, uz istodobnu projekciju art filma, koji je integralni dio ovog umjetničko-glazbenog projekta.

Inspiriran zapisima putovanja Marka Pola na Dalekom Istoku, album je svojevrsna posveta Polovom putu od Venecije do Kine. Obuhvaća pet autorskih kompozicija među kojima su kasnosrednjovjekovni motet i tradicionalna mongolska skladba u novim aranžmanima.

image
'Forbidden Live' by Vedran Ružić.
PROMO

Film je pak apstraktni prikaz putovanja Marka Pola u kojem se sadašnjost i prošlost isprepliću kroz stvarne i izmišljene ličnosti. Budući da je film nastao na temelju glazbe, a ne obrnuto, to ga čini jedinstvenim djelom. Autori ga nazivaju i prvim hrvatskim jazz filmom.

Projekt je dosad predstavljen u brojnim kino dvoranama, galerijama i na jazz festivalima diljem Hrvatske, kao i u Sloveniji te Austriji. Uz Vedrana Ružića na kontrabasu, nastupit će Adriano Bernobić na bubnjevima, Pavle Miljenović na gitari i Mario Bočić na saksofonu. Cijena ulaznice 35 kuna u pretprodaji te 45 kuna na dan izvedbe.

Forbidden Live

Forbidden Live je najnoviji album Vedrana Ružića, nastao u pandemijskoj izolaciji i kao odgovor na nemogućnost umjetnika i glazbenika da nastupaju uživo. Sadrži devet autorskih kompozicija, među kojima i skladbu "Libertin", nominiranu za nagradu Porin 2021. u kategoriji najbolje jazz izvedbe. Album je snimljen u lipnju 2020. u Spomen domu u Pazinu, a za snimku je zaslužan Luka Jenuš iz Distinctive studija.

U 20 sati uz Vedrana Ružića na kontrabasu i električnom basu, nastupit će Hrvoje Galler na klavijaturama i Adriano Bernobić na bubnjevima. Cijena ulaznice 35 kuna u pretprodaji te 45 kuna na dan izvedbe.

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

Linker
19. travanj 2024 18:30